• 1397/10/23 - 10:44
  • تعداد بازدید : 1866
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کشتارگاه صنعتی دام جونقان؛ میزبان جلسۀ کمیتۀ ساماندهی کشتارگاه ها

کمیتۀ ساماندهی کشتارگاه ها با اولویت کشتار دام شهرستان اردل در کشتارگاه صنعتی دام جونقان، با حضور اعضای این کمیته، تشکیل جلسه داد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، در این جلسه که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، تشکیل شد، مدیر کل دامپزشکی استان، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان، فرماندار شهرستان اردل، فرماندار شهرستان فارسان و سایر اعضای این کمیته و نمایندگان صنف قصابان شهرستان های شهرکرد، فارسان و اردل حضور داشتند.

قبل از تشکیل جلسه، اعضای این کمیته به همراه سایر مدعوین، از کشتار گاه صنعتی دام جونقان بازدید کردند و کارشناسان بهداشتی شاغل در کشتارگاه و رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان، با تشریح شرایط انجام کار و نحوۀ کشتار انواع دام سبک و سنگین، بازدیدکنندگان را با چگونگی روند کشتار و مشکلات موجود آشنا کردند.

سپس در ابتدای جلسه، دکتر اردشیر گنجی، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان، به ظرفیت کشتار دام در این کشتارگاه صنعتی اشاره کرد و اظهار داشت: بعضی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان که در انسان سبب بروز بیماری جدی و حتی مرگ آور می شوند، در لاشۀ دام، علایمی ندارند و تنها با معاینۀ دامپزشکان، قبل از کشتار دام، مشخص می شوند.

وی گفت: اگر دام 24 ساعت پیش از کشتار، در سالن انتظار باشد، تغذیۀ حیوان قطع شود و تنها آب در اختیار حیوان قرار گیرد، استرس ناشی از حمل و نقل کاهش یافته، خستگی دام رفع شده و خونگیری پس از ذبح، بهتر انجام می شود. چراکه اگر خونگیری ناقص باشد، علاوه بر کاهش کیفیت گوشت، احتمال رشد عوامل فسادزا افزایش یافته و ماندگاری گوشت را کاهش می دهد.

دکتر گنجی یادآور شد: با کشتار دام در کشتارگاه صنعتی، علاوه بر ایجاد اشتغال، از آلودگی محیط زیست جلوگیری شده و با شناسایی دام بیمار، از کشتار آن جلوگیری به عمل آمده که این امر از گسترش بیماری های واگیر دامی و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، جلوگیری کرده و سلامت و امنیت غذایی جامعه نیز تضمین خواهد شد.

وی افزود: لاشۀ دام ذبح شده باید حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال (پیش سرد) نگهداری شود تا دمای عمق لاشه به 5 تا 6 درجه سانتی گراد برسد و در طی این مدت به دلیل فعالیت بی هوازی سلول های عضلانی، محیط گوشت به سمت اسیدی شدن رفته که این حالت سبب تردتر و خوش طعم تر شدن گوشت و همچنین از بین رفتن یا غیر فعال شدن بسیاری از عوامل بیماریزا (پاتوژن) می شود.

سپس مرداس طاهری، فرماندار شهرستان فارسان با اشاره به استاندارد سازی و صنعتی سازی کشتار جهت تامین سلامت غذایی جامعه، اظهار داشت: بحث سلامت جامعه که در گرو غذای سالم است، با هیچ چیزی قابل مقایسه و جایگزینی نیست و این امر با صنعتی شدن و افزایش نظارت به طور جد پیگیری شود.

در ادامه دکتر محمود کیانی، فرماندار شهرستان اردل، اظهار داشت: یکی از مشکلات جامعه امروزی، تغذیۀ ناسالم است که شرایط تولید، نگهداری، فرآوری، عرضه و مصرف مواد غذایی، می تواند تأثیر گذار باشد. پذیرش و باور مسائل جدید در ابتدا سخت و مشکل به نظر می رسد اما با تضمین سلامت غذایی می توان سریع تر فرهنگ سازی جهت مصرف غذا های تولید صنعتی و بهداشتی را انجام داد.

سپس کلیۀ اعضای این کمیته و حاضرین در جلسه با ارائۀ نظرات و طرح مشکلات و نواقص به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در پایان مهندس مجید نظری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، با جمع بندی نظرات و پیشنهادات، تسهیل کارها و انجام کشتار دام شهرستان های اردل، شهرکرد و فارسان در این کشتارگاه صنعتی را مصوب کرد و اظهار داشت: کشتار دام و فعالیت در این زمینه فقط به شکل قانونی باید انجام شود و اگر بخش غیردولتی برای احداث کشتارگاه صنعتی اقدام کند، مورد حمایت خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 4799
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه