
تاریخچۀ اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری
دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری در دهۀ 40 فعالیت خود را آغاز نموده است. در ابتدا، ستاد و تشکیلات استانی دامپزشکی تحت عنوان «شبکه دامپزشکی استان» بوده و عنوان ستادهای شهرستانی «اداره دامپزشکی شهرستان» و «پست دامپزشکی» بوده است. اما از سال 1378 هجری شمسی تشکیلات دامپزشکی در بالاترین سطح استانی به «اداره کل دامپزشکی استان» و ستادهای شهرستانی به «شبکه دامپزشکی شهرستان» تغییر نام و ارتقا یافت.
اولین ساختمان دامپزشکی در مرکز استان، در شهر شهرکرد، در تقاطع خیابانهای حافظ شمالی و 17 شهریور احداث گردید و به همین خاطر، نام این چهارراه تحت عنوان «چهارراه دامپزشکی» نامگذاری شد و هنوز هم به همین نام خوانده میشود. در حال حاضر در این ساختمان (با همان شرایط و بدون نوسازی) «شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد» به همراه «آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی» مشغول به فعالیت است.
تا سال 1380 هجری شمسی، «اداره کل دامپزشکی استان» به همراه «شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد» در ساختمان یاد شده بالا (واقع در چهارراه دامپزشکی) مشغول به فعالیت بوده اما در این سال، به ساختمان جدید و فعلی خود، در حاشیۀ شهر به نشانی سه راهی خوزستان انتقال یافت و از آن سال تاکنون به همراه «آزمایشگاه تخصصی بررسی و تشخیص بیماریهای ماهیان سردآبی» در این مکان به فعالیت مشغول هستند.
در سال 1368 دامپزشکی استان دارای 4 اداره دامپزشکی شهرستان (به نامهای شهرکرد، بروجن، فارسان و لردگان) و 11 پست دامپزشکی (به نامهای اردل، ناغان، آلیکوه، سرخون، کوهرنگ، مَرغمَلِک، سورشجان، بن، سامان، گندمان و فلارد) بوده است. اما در سالهای بعد شبکههای جدید دامپزشکی شهرستان به ترتیب زیر مستقل و تشکیل گردیدند: در سال 1375 شبکه دامپزشکی شهرستان اردل، در سال 1385 شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ، در سال 1390 شبکه دامپزشکی شهرستان کیار و در سال 1395 شبکه دامپزشکی شهرستان بن و شبکه دامپزشکی شهرستان سامان. در حال حاضر، اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دارای 9 شبکه دامپزشکی شهرستان و 15 پست دامپزشکی میباشد که عبارتند از:
شبکههای دامپزشکی:
اردل، بروجن، بن، سامان، شهرکرد، فارسان، کوهرنگ، کیار و لردگان
پستهای دامپزشکی:
3 پست در شهرستان اردل (به نامهای سرخون، دیناران و آلیکوه)، 3 پست در شهرستان بروجن (به نامهای گندمان، بلداجی و آورگان)، 3 پست در شهرستان شهرکرد (به نامهای سورشجان، مَرغمَلِک و پست قرنطینه پلیس راه شهرکرد - اصفهان)، 1 پست در شهرستان فارسان (به نام جونقان)، 2 پست در شهرستان کوهرنگ (به نامهای چمنگُلی و صمصامی)، 1 پست در شهرستان کیار (به نام ناغان) و 2 پست در شهرستان لردگان (به نامهای فلارد و منج)
در سال 1368، فقط 7 نفر نیروی دامپزشک (با مدرک دکترای عمومی دامپزشکی) در مجموعۀ دامپزشکی استان وجود داشته است و بقیه نیروها دارای مدرک کاردانی، دیپلم و زیر دیپلم بودهاند. اما در حال حاضر در مجموعۀ دامپزشکی استان، از نظر مدرک تحصیلی، 9 دکترای تخصصی دامپزشکی، 44 دکترای عمومی دامپزشکی، 14 فوق لیسانس، 41 لیسانس، 14 فوق دیپلم، 28 دیپلم و 8 زیر دیپلم وجود دارد.
در دهۀ 60 قسمت اعظم فعالیتهای دامپزشکی استان، به واکسیناسیون دامها علیه بیماریهای معدودی بوده است اما به تدریج این فعالیتها متنوعتر و گستردهتر شد به طوری که در سالهای اخیر، با توجه به ارتقای وضعیت بهداشت عمومی جامعه، رونق صنعت طیور و آبزیپروری و افزایش صنایع وابسته به دام، فعالیتهای دامپزشکی استان دارای گستردگی و تنوع بسیار زیادی است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود: واکسیناسیونهای مختلف (نظیر آبله، شاربن، بروسلوز، هاری، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک ( PPR )، لامپی اسکین، اکتیما، آنتروتوکسمی، قانقاریا، آگالاکسی، پاستورلوز و ...)، پایش و مراقبت بیماریها (تب برفکی، آبله، سل، بروسلوز، مشمشه، آنفلوانزا و ...)، تستها (سل، بروسلوز و مشمشه)، پیشگیری و مبارزه علیه بیماریهای انگلی دام، سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی، بررسیهای کارشناسی و نمونهبرداری بیماریهای دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل، بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر مراحل تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی در واحدهای صنفی (قصابی، رستوران، مرغ و ماهیفروشی و ...)، نظارت بر کارخانهها، کارگاهها و مراکز مرتبط با فرآوردههای خام دامی (نظیر کارخانهها و کارگاههای قطعهبندی و بستهبندی، کارخانههای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان، کارخانههای تولید مکملهای دارویی و درمانی، مراکز جمعآوری شیر، کشتارگاههای دام و طیور، سردخانهها و ...)، صدور پروانههای بهداشتی بهرهبرداری برای مراکز مرتبط با فرآوردههای خام دامی، نظارت بهداشتی بر حمل و نقل نهادههای دامی و فرآوردههای خام دامی (با بررسی و تأیید بهداشتی و صدور گواهی حمل بهداشتی – قرنطینهای)، نظارت بر فعالیت مراکز درمانی، مایهکوبی و دارخانههای دامپزشکی بخش خصوصی، انجام آزمایشهای مختلف در حوزههای دام، طیور، زنبور عسل و آبزیان، آموزش و ترویج دامداران و سایر بهرهبرداران و ...
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی Blue difficult to see تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت