• 1397/09/18 - 09:45
  • تعداد بازدید : 1855
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستای خوی برگزار شد

کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حسینۀ سیدالشهدای روستای خوی با حضور زنان این روستا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حسینۀ سیدالشهدای روستای خوی از توابع شهرستان شهرکرد با حضور بهره برداران و زنان این روستا برگزار شد.

دکتر معصومه حیدری، کارشناس اداره کل دامپزشکی استان، در این کارگاه آموزشی با اشاره به ویروسی بودن عامل این بیماری اظهار داشت: ویروس عامل بیماری به سرعت در جمعیت پرندگان گسترش می یابد و در اغلب موارد، پرندگان وحشی به خصوص پرندگان آبزی مانند غاز و اردک، مخزن بیماری هستند که علایمی از بیماری را نیز نشان نمی دهند.

وی گفت: محصور کردن طیور خانگی به گونه ای که در تماس با پرندگان وحشی نباشند، دارای اهمیت بوده و همچنین آب و دان مورد مصرف برای طیور خانگی نباید در دسترس پرندگان وحشی واقع شود.

دکتر حیدری افزود: به دلیل فوق حاد بودن طبیعت بیماری، اغلب طیور مبتلا، بدون نشان دادن علایم و به صورت ناگهانی تلف می شوند اما در برخی موارد، ترشحات چشم و بینی، تورم و کبود شدن ریش و تاج، خونریزی زیر پوست ساق پا، از علایم از علایم مهم این بیماری محسوب می شوند.

حیدری با اشاره به نحوۀ برخورد با تلفات احتمالی، گفت: طیور تلف شده به هیچ عنوان نباید در محیط رها سازی شوند یا مورد مصرف حیوانات دیگر مانند سگ و گربه قرار گیرند، چراکه این حیوانات ناقل مکانیکی ویروس محسوب شده و ویروس را منتشر می کنند.

دکتر حیدری بیان داشت: از آنجاییکه این بیماری مشترک بین انسان و حیوان درمان ندارد، بنابراین مهم ترین و مؤثرترین روش مقابله، پیشگیری از بیماری است و برای رسیدن به این هدف، رعایت شرایط بهداشتی در محل نگهداری طیور خانگی و عدم تماس گروه های حساس مانند کودکان، افراد مسن و مادران باردار، دارای اهمیت است و شهروندان می توانند هرگونه تلفات غیر عادی پرندگان را از طریق سامانه 1512 به دامپزشکی اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 3277
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه