در شش ماهۀ ابتدای سال جاری، حاصل شد:
پایش و مراقبت بروسلوز (تب مالت) بیش از شصت و یک هزار رأس دام سبک و سنگین در شهرستان شهرکرد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد، رئیس این شبکه اظهار داشت: در شش ماهۀ نخست امسال، بیش از شصت و یک هزار رأس دام، علیه بروسلوز (تب مالت) واکسینه و پایش شدند.
دکتر محسن مختاری گفت: طی این مدت حدود 1800 رأس گوساله، 2500 رأس گاو، 53000 رأس بره و بزغاله علیه بروسلوز واکسینه شدند و حدود 4250 رأس دام سنگین (گاو و گوساله) در سطح شهرستان شهرکرد مورد پایش این بیماری قرا گرفتند.
وی بیان داشت: باکتریهای عامل بیماری بروسلوز که با نام بیماری «تب مالت» در انسان شناخته میشود؛ به دلیل تنوع، طیف وسیعی از حیوانات را درگیر و آلوده میکنند.
مختاری با اشاره به روشهای انتقال عامل بیماری افزود: یکی از منابع مهم آلودگی به باکتری عامل این بیماری، ترشحات دفع شده از بدن دام آلوده در هنگام زایمان است. باکتریهای دفع شده در محیط به ویژه در هوای سرد و مرطوب، به مدت طولانی زنده میمانند. از طرفی باکتری عامل بیماری در بافت پستان دام مبتلا یا آلوده، تجمع کرده و سبب آلوده شدن شیر خواهد شد. همچنین، عامل این بیماری میتواند از طریق آلوده شدن خراش پوستی و مخاطات بدن مانند چشم، بینی منتقل شود.
وی علایم آلودگی در حیوانات را غیراختصاصی دانست و تصریح کرد: بیماری در حیوانات مکن است با سقط جنین مشخص شود و در نرها همراه تورم بیضه باشد و در برخی موارد، به دلیل تجمع باکتری عامل بیماری در مفاصل، تورم مفصل در دام بیمار و لنگش مشاهده شود.
این مقام مسئول تأکید کرد: واکسیناسیون به موقع دامها یکی از مهمترین و مؤثرترین روشهای پیشگیری از بروز و گسترش بیماری در جمعت دامی و در نهایت در انسانها محسوب میشود. از طرفی رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی توسط دامداران به این امر کمک شایانی خواهد کرد.
نظر دهید