مردم، مرغ مصرفی خود را از مراکز عرضه مجاز تهیه نمایند/به کد رهگیری روی بسته بندی توجه نمایید
مردم، مرغ مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز مرغ تهیه نموده و در زمان خرید به مشخصات روی بسته بندی مرغ از جمله تاریخ تولید و انقضاء نام کشتارگاه، شماره پروانه بهداشتی دامپزشکی و غیره توجه نمایند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری دکتر سید محمود حسینی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان گفت: لاشه کامل مرغ و قطعات مرغ بصورت تازه و یا منجمد، عرضه می شود، این محصولات بایستی در بستهبندی های مخصوص سالم و با نشانهگذاری کامل عرضه شوند و در صورت مشاهده لاشه و قطعات مرغ تازه و یا منجمد در خارج از بسته بندی و یا بستهبندی با نشانهگذاری ناقص و یا مخدوش شدن مشخصات ( پاک شدن بخشی از تاریخ تولید، انقضاء یا عدم وجود تاریخ تولید یا انقضاء ) و یا عدم تطبیق مشخصات روی بستهبندی با محصول از خرید مرغ خودداری نمایند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان با بیان اینکه رنگ پوست و گوشت مرغ پس از خارج شدن از بستهبندی بایستی به رنگ سفید مایل به کرم ( رنگ طبیعی مرغ ) باشد گفت: در صورت مشاهده رنگ غیر طبیعی مانند قرمز بودن ( پر خونی)، کبودی و خون مردگی تورم در تمام لاشه و یا بخشی از آن خوردن آن خوداری نمایند.
دکتر حسینی در ادامه اظهار داشت: پوست مرغ بایستی سالم و تمامی بدن را پوشانده باشد، استخوان های مرغ بایستی سالم و بدون شکستگی باشد استشمام بوی غیر طبیعی مانند بوی گندیدگی، ترشیدگی و هر گونه بوی غیر طبیعی نشان دهنده ناسالم بودن گوشت مرغ میباشد.
وی با علام این خبر که مرغ تازه ( غیر منجمد) در هنگام خارج شدن از بسته بندی بایستی رشد عضلانی مناسب داشته باشد و در صورتی که وزن لاشه مرغ کمتر از 800 گرم باشد از مصرف آن خوداری شود گفت: لاشههای بالاغری شدید نبایستی مصرف شوند، این لاشه ها بعضی اوقات با تغییر رنگ هم همراه است.
دکتر حسینی به مصرف کنندگان توصیه کرد: قطعات مرغ( تازه و یا منجمد) مشابه با مرغ کامل بایستی در بستهبندی سالم و با نشانهگذاری دقیق عرضه شود، قطعه بندی مرغ در مراکز مجاز و زیر نظر مسئول فنی ( دکتر دامپزشک ) انجام میشود و مرغ فروشیها، مجاز به قطعهبندی و قراردادن قطعات مرغ در بستهبندی و عرضه آن بصورت تازه و یا منجمد نمیباشند بنابراین در صورت مشاهده بستهبندی قطعات بدن مرغ فاقد نشانه گذاری کامل از خرید آن خودداری نمایید.
وی گفت: با توجه به اینکه بر روی بستهبندی های مرغ کد رهگیری درج شده، مصرف کنندگان میتوانند با ارسال کد رهگیری ثبت شده روی مرغ به سامانه 30008903 اطلاعات بیشتری درباره مرغ مصرفی بدست آورند .
این مقام مسئول اذعان داشت: مرغ تازه ( کامل/ قطعات بدن مرغ) بایستی در یخچال و در دمای (4-0 ) درجه سانتیگراد و مرغ منجمد ( کامل/ قطعات) در فریزر و با دمای ( -18) سانتی گراد نگهداری شود و در صورت مشاهده نگهداری مرغ در خارج یخچال و یا نگهداری مرغ منجمد در یخچال و یا مرغ تازه در کنار پودر یخ از خرید آن خوداری نمائید.
دکتر سید محمود حسینی عمر ماندگاری لاشه کامل مرغ تازه و قطعات آن در دمای یخچال و در بستهبندی های معمولی 3 روز ( 72 ساعت) عنوان کرد و گفت: لاشه کامل مرغ منجمد و قطعات آن را در فریزر به ترتیب باید یکسال و 9 ماه نگهداری شوند.
وی گفت: محوطه شکمی مرغ، بایستی کاملا تمیز و بدون آثار باقیمانده روده، پیش معده، سنگدان و یا قلب باشد./.
نظر دهید