• 1396/02/16 - 12:00
  • تعداد بازدید : 39
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

عدم رعایت اصول بهداشتی در دامداری ها، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را افزایش می دهد

تب خونریزی دهنده کریمه، کنگو به عنوان بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان مطرح است که از طریق کنه های آلوده به ویروس قابل انتقال می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان از راه های انتقال بیماری را نیش کنه آلوده، تماس با ترشحات کنه های له شده، تماس با خون و مواد آلوده فرد مبتلا و تماس با خون و مواد آلوده کننده دام مبتلا عنوان کرد.

دکتر عبدالمحمد نجاتی اظهار داشت: متاسفانه بیماری در دام علائم درمانگاهی مشخص ندارد و فقط زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد تب زودگذر و خفیفی ایجاد می کند و در انسان علائمی مشابه با آنفلوآنزا ایجاد می کند که شامل تب، سردرد شدید، سختی گردن، درد شکم، درد عضلانی، درد کمر، سوزش چشم و حساسیت به نور می باشد.

دکتر نجاتی ادامه داد و گفت: در این بیماری بعد از 3 تا 5 روز ظهور علائم با خونریزی که به صورت تکه های قرمز یا بنفش روی پوست، داخل دهان و گلو می باشد بروز می کند و به تدریج وسیعتر می شود.

وی از دامداران خواست با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها دام ها و اماکن دامی را با سم ضد کنه سمپاشی نمایند، از لباس کار، دستکش، چکمه استفاده نمایند، گوشت قرمز سالم و بهداشتی را از مراکز مجاز تهیه نمایند زیرا در کشتارگاه ها و مراکز عرضه 24 ساعت در دمای 4-0 درجه نگهداری می شود، از نقل و انتقال و کشتار دام های مشکوک خودداری شود، وسایل و لوازم کار را با شوینده ها ضدعفونی نمایند و از له کردن کنه با سنگ و انگشت خودداری نمایند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 240061
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه