در برنامۀ رادیویی مجله دامپزشکی مطرح شد:
سلامت جامعه از لحاظ بیماری های زئونوز در گرو فعالیت های کنترلی و بهداشتی دامپزشکی است
در این برنامه، به گفتگو با دکتر عباس گنجی، سرپرست ادارۀ تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان، در خصوص بیماری بروسلوز که یکی از بیماری های زئونوز دارای اهمیت است پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر عباس گنجی، سرپرست ادارۀ تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان، به اهمیت بیماری بروسلوز اشاره کرد و اظهار داشت: این بیماری یکی از مهم ترین بیماری های زئونوز یا مشترک بین انسان و حیوان است که از چند طریق می تواند از حیوان به انسان منتقل شود.
وی گفت: مصرف محصولات دامی غیر پاستوریزه و خام، تماس با ترشحات آلودۀ دام مبتلا از مهمترین راه های انتاقل بیماری به انسان است. از طرفی این بیماری در دام بعضاً با سقط جنین همراه است و در برخی موارد نیز ممکن است سقط رخ نداده و بدون علائم بالینی است، بنابراین تشخیص بالینی این بیماری به سادگی قابل انجام نیست.
دکتر گنجی افزود: عامل بیماری بروسلوز در دام ها ی سنگین بروسلا آبورتوس و در دام های سبک، بروسلا ملیتنسیس دارای اهمیت ویژه ای هستند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین راه های پیشگیری از بروز و شیوع این بیماری در جمعت دامی، انجام واکسیناسیون با واکسن های مربوط به گاو و گوساله و گوسفند و بز است که باید به صورت سالانه تکرار شوند.
دکتر گنجی در پایان گفت: برای تشخیص بیماری در دام و مشخص کردن دام های آلوده به عامل بیماری، بررسی های آزمایشگاهی انجام شده و در صورتی که دام مبتلا به بروسلوز باشد تحت شرایط خاص و کنترل شده، کشتار دام صورت گرفته و بعد از حذف امعاء و احشا (کبد، کلیه ها و ...) گوشت استحصالی پس از طی دوره پیش سرد (24 ساعت) برای مصارف صنعتی که حرارت دیده می شوند استفاده می شود.
نظر دهید