رئیس بخش تشخیص بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور پاسخگوی پرسشهای مسئول واحد روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان بود
دکتر لاله معظمی، رئیس بخش تشخیص بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، ضمن بازدید از آزمایشگاه بررسی و تشخیص بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان، با مسئول واحد روابطعمومی این اداره کل به مصاحبه نشست که میتوانید آنرا مطالعه نمایید.
1-لطفاً خودتان را معرفی و سوابق تحصیلی و اجرایی خود را بیان فرمایید.
دکتر لاله معظمی هستم، فارغالتحصیل دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه تهران در سال 1374 که از سال 1375 تاکنون در سازمان دامپزشکی کشور در آزمایشگاه مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور مشغول به خدمت بوده و از سال 1394 تاکنون رئیس بخش تشخیص بیماریهای آبزیان این آزمایشگاه میباشم.
2-خلاصه ای از فعالیت آزمایشگاه های آبزیان کشور بیان فرمایید؟
مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور به عنوان آزمایشگاه ملی و رفرانس بیماریهای آبزیان اعم از ماهیان سردآبی، گرمابی، دریایی، میگو و دوازده آزمایشگاه منطقهای برای بیماری های ماهیان و چهار آزمایشگاه منطقهای استانی برای بیماری های میگو، در حال فعالیت هستند.
3-لزوم انجام آزمایشهای مختلف در صنایع آبزیپروری را تشریح کنید.
به منظور کنترل بیماری ها و پیشگیری از بروز بیماری های آبزیان و پایش و مراقبت بیماریها مختلف، انجام آزمایشهای مختلف، بسیار ضروری است. به خصوص بیماریهای ویروسی آبزیان که به علت عدم امکان درمان به دنبال آن تلفات بالای رخ خواهد داد. مراقبت و پایش این بیماری ها با استفاده از آزمایش های مطرح، ضروری است.
4-وضعیت آزمایشگاه بررسی و تشخیص بیماریهای ماهیان سردابی استان چهارمحال و بختیاری در حال حاضر چگونه است؟
در حال حاضر، این آزمایشگاه از نیروی انسانی ماهر و متعهد، امکانات، تجهیزات و پتانسل خوبی جهت انجام تمامی آزمایش های مورد نیاز تشخیص بیماریهای ماهیان سردابی برخوردار میباشد.
5-با توجه به انجام طرح پرورش ماهیان گرمابی در استان، چه برنامهریزیهایی برای این موضوع شده است؟
تجهیز آزمایشگاه فعلی به امکانات مورد نیاز، امری بدیهی است و در حال بررسی میباشد.
6-درخواست همکاران در این بخش مبنی بر ارتقای این آزمایشگاه به آزمایشگاه مرجع را چگونه ارزیابی میکنید؟
این درخواستها اغلب درخواستهای علمی، کاربردی و به حق هستند که البته برای اجرایی شدن نیاز به مطالعه و بررسی بیشتر داشته و در کمیتههای خاص خود، ارزیابی، نیازسنجی و اعتبارسنجی خواهند شد.
7-انجام آزمایش مولکولی مانند PCR درخصوص تشخیص بیماریهای سایر گونههای جانوری مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و ... در آزمایشگاه آبزیان که این دستگاه را دراختیار دارد، را چگونه ارزیابی میکنید؟
به نظر اینجانب با توجه به این که تنها آزمایشگاه اختصاصی آبزیان (ماهیان سردابی) پس از آزمایشگاه مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور، این آزمایشگاه میباشد؛ بنابراین بهتر است که به صورت اختصاصی جهت آبزیان استفاده شده و فضای مناسب دیگری برای سایر فعالیتها در نظر گرفته شود.
8-چه توصیههایی برای فعالان این صنعت (تکثیر و پرورش آبزیان) دارید؟
همکاری تنگاتنگ با دفاتر فنی مربوطه سازمان دامپزشکی داشته و طبق دستورالعملهای اجرایی که از طرف دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ابلاغ میشوند عمل کنند. این موارد شامل نحوۀ نمونهبرداری، شرایط ارسال نمونه به آزمایشگاه و ... میباشند.
9- در پایان اگر مورد خاصی برای ذکر در این مصاحبه دارید، بفرمایید.
آرزوی موفقیت برای همه همکاران دارم.
-با سپاس فراوان
لازم به ذکر است که دکتر محمد حبیبی، رئیس مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور و دکتر حسینعلی سلطانی، مدیرکل دامپزشکی استان، دکتر معظمی را در این بازدید، همراهی کردند.
نظر دهید