• 1398/06/04 - 11:52
  • تعداد بازدید : 464
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دورۀ آموزشی اصول بیوسکوریتی (امنیت زیستی) در دامداری‌‌ها برگزار شد

دکتر افشین جعفری دهکردی، عضو هیأت علمی دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، مدرس این دوره بود

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، این دورۀ آموزشی برای کارکنان مجموعۀ دامپزشکی استان برگزار شد.

دکتر جعفری، دانشیار دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد و مدرس این دوره با تشریح اصول امنیت زیستی (بیوسکوریتی) و انواع روش‌های انتقال بیماری‌ها اظهار داشت: مدیریت، مهم‌ترین راه جلوگیری از بروز و گسترش بیماری است و حرف اول را در مبحث امنیت زیستی می‌زند.

دکتر جعفری افزود: باید شرایط جابجایی دام‌ها، موقعیت مکانی احداث واحدهای دامداری، اسب‌داری و ... مد نظر قرار گیرند چراکه اگر به صورت اصولی و علمی با این مسائل برخورد نشود، اقدامات مدیریتی و پیشگیری دیگری که به‌کار برده می‌شوند، مفید و مؤثر، نخواهند بود.

وی گفت: برگزاری همایش‌ها، نمایشگاه‌ها، مسابقه‌ها و ... در حوزه‌های مختلف دامی، باید زمان‌بندی مناسب و شرایط مطلوب را داشته باشد. هر کدام از این فعالیت‌ها غیر اصولی و غیر علمی، می‌تواند سبب انتقال بیماری‌های مختلف از یک مکان به مکان دیگر  شده و یا بیماری‌هایی را از مقصد به مبدأ منتقل کند.

وی تأکید کرد: رعایت اصول بیوسکوریتی، توسط دامداران و صاحبان حیوانات، تکنسین‌ها، دامپزشکان، کارگران واحدهای مختلف دامی و جلوگیری از ورود افراد متفرقه به یک واحد دامی در پیشگیری از ورود بیماری‌ها دارای اهمیت است.

دکتر جعفری بیان داشت: باید بدانیم که با قرض گرفتن ادوات، تجهیزات و وسایل از یک نفر، می‌توان بیماری یا بیماری‌هایی را از طرف مقابل -مانند همسایه، اقوام و آشنایان و ...- به واحد دامی راه داد. اما در صورت ضرورت برای استفاده از تجهیزات دیگر افراد، شستشو و ضد عفونی وسایل قرض گرفته شده، دارای اهمیت است. حتی شستشوی مناسب دست و استفاده از دستکش در عدم انتقال بیماری‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

وی عنوان داشت: یک دامدار باید همیشه و به صورت مرتب سلامت دام‌های خود را بررسی کند و حیوانات تحت مدیریت خود را رصد و پایش کرده و در صورت مشاهدۀ کوچک‌ترین علایم از یک بیماری، آن را به نزدیک‌ترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهد. به عبارتی اگر فردی به دلیل مشغلۀ کاری، فرصت رسیدگی به دا‌م‌های خود را نداشته باشد، نه تنها نباید منتظر سوددهی باشد بلکه ضررهای آن را نیز بپذیرد و ممکن است سبب ایجاد مشکلات برای دیگر افراد شود.

وی درپایان رعایت اصول بیوسکوریتی را برای حفظ سلامت دام‌ها، سلامت افراد فعال در این صنعت و در نهایت برای همۀ خانواده‌ها ضروری دانست.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242885
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه