• 1398/05/05 - 11:19
  • تعداد بازدید : 770
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار:

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان ویژۀ زنان روستایی برگزار شد

مرکز خدمات کشاورزی دزک، محل برگزاری دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان بود

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، این دورۀ آموزشی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کیار برگزار شد.

مجید علائی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار اظهار داشت: هدف از برگزاری این دورۀ آموزشی و دوره‌های مشابه، کاهش خسارات اقتصادی بیماری در دام‌ها و کاهش رخداد موارد انسانی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است، چراکه با آموزش، می‌توان از بروز و گسترش بسیاری از این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

علائی افزود: در این دورۀ آموزشی، زنان روستایی با عامل، نحوۀ انتقال و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF)، تب‌مالت (بروسلوز) و سل، آشنا شدند.

وی گفت: بیماری CCHF در انسان به این نام خوانده می‌شود و در دام، یک بیماری محسوب نمی‌شود چراکه ویروس عامل این بیماری تنها می‌تواند دام‌ها را آلوده کند بدون اینکه سبب بیماری در آنها شود. اگر کنه‌ای اقدام به خونخواری از بدن یک دام آلوده به ویروس این بیماری کند؛ می‌تواند با گزش انسان، ویروس را به بدن انسان منتقل کرده و سبب بروز بیماری در انسان شود.

علائی ادامه داد: از طرفی، تماس محافظت نشده (بدون دستکش، ماسک، چکمه و... مناسب) با خون تازه و لاشۀ تازه کشتار شدۀ دام -مثلاً کشتار در محیط خارج از کشتارگاه دام- می‌تواند سبب بروز بیماری در انسان شود. از طرفی خون و ترشحات دام کشتار شده در محیط خارج از کشتارگاه دام، آلودگی زیست محیطی را نیز به دنبال خواهد داشت.

علائی به میکروبی (باکتریایی) بودن عامل بیماری‌های سل و بروسلوز (تب‌مالت) اشاره کرد و بیان داشت: بیماری تب‌مالت در انسان به این نام خوانده می‌شود چرا که این بیماری، با تب همراه بوده و اولین‌بار در جزیره‌ای به نام جزیرۀ «مالت» (واقع در دریای مدیترانه) شناسایی شد و در دام به عنوان بروسلوز نام‌گذاری شده، زیرا دانشمندی به نام «بروس» میکروب عامل بیماری را جداسازی و کشف کرد و به افتخار کاشف آن میکروب را «بروسلا» و بیماری را «بروسلوز» نامیدند.

علائی افزود: هر دو بیماری سل و بروسلوز در دام‌ها خسارات اقتصادی فراوانی را سبب می‌شود (به دلیل کاهش تولید گوشت و شیر، سقط جنین، مرده‌زایی، تولد نوزادان ضعیف و مرگ پس از تولد و ...) و با انجام واکسیناسیون به موقع دام‌ها علیه بیماری بروسلوز می‌توان از رخداد این بیماری در دام و در نهایت در انسان به میزان چشم‌گیری کاست.

علائی به برنامه کنترلی سل اشاره کرد و افزود: در حال حاضر برنامۀ کنترلی بیماری سل طبق دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت دام به صورت تست (آزمایش) و کشتار موارد مثبت در آزمایش، انجام می‌شود و از واکسن یا درمان دارویی برای کنترل این بیماری در دام‌ها استفاده نمی‌شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 135170
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه