• 1398/02/31 - 10:54
  • تعداد بازدید : 1047
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در محل آموزشگاه اصناف ارمغان سلامت شهر لردگان؛

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری های مشترک بین انسان و دام تشکیل شد

مربیان و مروجین سلامت شهرستان لردگان در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، شرکت کردند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان اظهار داشت: مربیان و مروجین سلامت این شهرستان در این دوره آموزشی سه روزه با بیماری های مشترکی مانند، کیست هیداتید، هاری، تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو و تب مالت آشنا شدند.

بیژن حسین پور گفت: بیماری کیست هیداتید، ناشی از انگل کرمی است که در دستگاه گوارش سگ سانان وجود داشته و تخم این انگل بعد از دفع از طریق مدفوع حیوان آلوده، در محیط قرار گرفته که می تواند از طریق مصرف علوفه آلوده به تخم به حیوانات علفخوار، نظیر، گاو، گوسفند و بز رسیده یا از طریق سبزیجات شسته و ضد عفونی نشده به بدن انسان راه یابد.

وی افزود: همانگونه که از نام این بیماری مشخص است، در بدن انسان (و علفخواران که میزبان واسط این انگل محسوب می شوند) کیست هایی تشکیل می شود. کیست های ناشی از این انگل –به اندازه های متفاوت- می تواند در ریه، کبد (جگر)، عضلات، استخوان ها، بافت چشم، مغز، قلب و ... تشکیل شوند.

حسین پور ادامه داد: بهترین راه پیشگیری از بروز این بیماری در انسان و سایر حیوانات نام برده شده، درمان ضد انگل دوره ای در سگ های گله و نگهبان است که طیق دستور دکتر دامپزشک باید انجام شود. از طرفی استفاده از غذای پخته بجای غذای خام در جیرۀ غذایی این سگ ها سبب کاهش میزان آلودگی در سگ ها خواهد شد.

حسین پور با اشاره به ویروسی بودن عامل بیماری هاری گفت: ویروس این بیماری از طریق بزاق آلوده حیوان مبتلا به هاری می تواند از طریق گاز گرفتن، وارد بدن یک میزبان (همۀ پستاندارن خونگرم) شده و از محل گزش از راه اعصاب، به سمت مغز حرکت کرده و در نهایت سبب مرگ آن میزبان شود.

وی بیان داشت: واکسیناسیون به موقع سگ های نگهبان و گله، محصور کردن آنها به گونه ای که کمتر در ارتباط با حیوانات وحشی مانند، گرگ، شغال و .. باشند، می تواند از بروز بیماری مهلک و خطرناک هاری در این سگ ها جلوگیری کرده و در نهایت موارد بروز بیماری هاری انسانی را کاهش دهد.

حسین پور به اهمیت بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو اشاره کرد و افزود: ویروس عامل این بیماری از طریق کنه می تواند از یک دام به دام دیگر و به انسان منتقل شود. این ویروس در دام بیماری خاصی را سبب نشده اما در انسان می تواند سبب مرگ شود. از طرفی ویروس عامل بیماری می تواند به طور مستقیم (بدون واسطه کنه ها) از بدن دام بیمار و حتی خون و لاشۀ تازه کشتار شده، به انسان منتقل شود. بنابراین دامپزشکان، دامداران، قصابان و دیگر افراد مرتبط با دام باید نکات بهداشتی را هرچه بیشتر رعایت کنند، چراکه هنوز، واکسنی برای این بیماری در دسترس قرار نگرفته است.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان لردگان
  • کد خبر : 132656
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه