رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ:
دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری بروسلوز در جمع عشایر کوهرنگ برگزار شد
تعدادی از عشایر شیخ علیخان کوهرنگ در دورۀ آموزشی آشنایی با بروسلوز (تبمالت) شرکت کردند
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، خسرو خسروی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ با اعلام این خبر اظهار داشت: با هماهنگی صورت گرفته با شبکه بهداشت و درمان، امور عشایر و هلال احمر شهرستان کوهرنگ یک گردهمایی در منطقۀ عشایری چما واقع در شیخ علیخان از توابع شهرستان کوهرنگ برگزار شد.
در این گردهمایی ضمن گفتگوی صمیمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ با عشایر منطقه، برنامه های سال جاری این شبکه برای عشایر توضیح داده شد و از آنها خواسته شد تا همکاری همه جانبه با اکیپ های دامپزشکی داشته باشند.
خسروی گفت: بیماری بروسلوز که در انسان تبمالت نامیده می شود یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است و از آنجایی که عشایر و دامداران بیشترین تماس را با دام و ترشحات دام دارند در معرض خطر بیبشتری هستند، بنابراین برگزاری این دورۀ آموزشی برای این قشر از جامعه ضروری به نظر میرسد.
خسروی ادامه داد: عامل بیماری بروسلوز یک باکتری است که در اغلب حیوانات خونگرم و حتی حیوانات دریایی وجود داشته و منبع آلودگی برای انسان محسوب میشوند.
خسروی به روش های انتقال عامل بیماری از حیوان به انسان اشاره کرد و افزود: باکتری عامل بیماری از طریق مصرف محصولات دامی غیر بهداشتی مانند شیر غیرپاستوریزه، گوشت نیمپخته، مصرف جگر به صورت خام یا نیمپز و تماس مستقیم محافظت نشده (عدم استفاده از دستکش، عینک، ماسک و ..) با ترشحات دام مانند کمک در زایمان دام و ... میتواند به انسان منتقل شود.
وی تأکید کرد: معمولاً عامل این بیماری در دام، علایم خاصی را ایجاد نمی کند ولی ممکن است سبب سقط جنین در دام شده یا باعث جفت ماندگی پس از زایمان شود که عوامل دیگر نیز در این موارد دخیل بوده و تنها به دلیل آلودگی به بروسلوز نیست اما دامدارن و عشایر با مشاهدۀ هرگونه سقط جنین در دام، آن را به نزدیک ترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.
خسروی بیان داشت: مصرف محصولات دامی به صورت بهداشتی تا حد زیادی از ابتلای انسان به این بیماری میکاهد. همچنین فرد خریدار هنگام خرید دام باید گواهی سلامت بهداشتی دامپزشکی را فروشنده بخواهد.
وی در پایان در خصوص روشهای پیشگیری از آلودگی دام گفت: به صرفه نبودن درمان، عود مجدد آلودگی بعد از درمان دامها سبب شده تا درمان دام انجام نشود و دامها باید در سن مناسب و با واکسن های مربوطه تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرند.
در ادامه ویزیت رایگان دام های عشایر توسط کارشناس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ انجام شد و داروی ضد انگل خارجی دام به صورت رایگان بین عشایر توزیع شد.
نظر دهید