در دورۀ آموزشی اهمیت کشتار بهداشتی دام مطرح شد:
در کشتار غیر بهداشتی خطر انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، بسیار زیاد است
اهمیت کشتار بهداشتی و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان منتقله از طریق لاشۀ دام کشتار شده، موضوع دورۀ آموزشی ویژه قصابان بود
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری های قابل انتقال از لاشۀ دام کشتار شده به انسان در محل شبکه دامپزشکی شهرستان بن و برای تعدادی از قصابان این شهرستان برگزار شد.
بیژن کریمزاده، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بن با اعلام این خبر افزود: در این دورۀ آموزشی بیماری هایی مانند تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو، بروسلوز (تب مالت) و ... برای بهره برداران این حوزه تشریح شدند.
وی افزود: کشتار دام در شرایط خارج از کشتارگاه علاوه بر آلوده کردن محیط زیست و آلوده شدن لاشۀ دام به عوامل مختلف بیماریزا، می تواند عامل انتقال برخی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان باشد، از طرفی اثرات مخرب زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: برخی از بیماری ها در دام زنده قابل تشخیص هستند و پس از مرگ دام، علامتی را بر روی لاشۀ دام نمی توان یافت و گوشت استحصالی شاید در ظاهر بسیار مناسب و مطلوب بوده اما سرشار از عوامل بیماریزا باشد.
کریمزاده بیان داشت: گوشتی که در کشتارگاه مورد بازرسی بهداشتی قرار گرفته، دارای مهر تأیید بهداشتی و برچسب (لیبل) مشخصات است که نوع دام کشتار شده، تاریخ مصرف گوشت و .. بر روی آن درج شده است که مصرف کنندگان گوشت باید به این خصوصیات توجه کنند.
کریمزاده از مصرف کنندگان خواست هرگونه موارد مشکوک، کشتار غیر بهداشتی خارج از کشتارگاه را به نزدیکترین واحد دامپزشکی یا به تلفن 1512 اطلاع دهند.
نظر دهید