• 1398/07/04 - 10:55
  • تعداد بازدید : 683
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در مسجد ابوالفضل روستای برنجگان؛

جلسۀ آموزشی و توجیهی اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل برای دهیاران، برگزار شد

روابط‌عمومی شبکه د امپزشکی شهرستان کیار از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در بخش مشایخ این شهرستان خبر داد.

رئیس شکبه دامپزشکی شهرستان کیار، در جمع دهیاران بخش مشایخ این شهرستان اظهار داشت: بیماری نیوکاسل از جمله بیماری‌های ویروسی مهم در جمعیت طیور بومی و صنعتی است و می‌تواند مشکلات اقتصادی فراوانی به دنبال داشته باشد.

مجید علائی بیان داشت: ویروس این بیماری به راحتی و از طریق تماس مستقیم، از یک پرندۀ آلوده یا بیمار به پرندگان حساس منتقل می‌شود. مصرف دان و آب آلوده به ویروس نیز یکی دیگر از راه‌های مهم ابتلای طیور محسوب می‌شود.

علائی افزود: استفاده از وسایل آلودۀ مشترک نیز در گسترش بیماری بسیار مؤثر است و جانوران موذی و حشراتی مانند مگس‌ها می‌توانند به صورت مکانیکی سبب گسترش بیماری شوند و در صورتی که پرندگان تلف شده در دسترس گوشتخوارانی مانند سگ و گربه قرار گیرند، این حیوانات نیز با جابجایی لاشه‌ها باعث انتشار بیشتر ویروس بیماری خواهند شد.

وی ادامه داد: ویروس عامل این بیماری با رسیدن به بدن پرندۀ حساس، در تمام ارگان‌های پرنده منتشر شده و علایم عمومی مانند بی‌اشتهایی، کاهش تولید و بی‌حالی را باعث می‌شود. سپس بسته به نوع ویروس، دستگاه گوارش، دسنگاه تنفس و سیستم عصبی پرنده درگیر شده و یک یا چند علامت از درگیری این قسمت‌های بدن، در طیور بیمار، مشاهده خواهد شد.

علائی گفت: اسهال، ریزش ترشحات از چشم و بینی، عطسه، فلج شدن بال و پاها، چرخش گردن و کج شدن سر از جمله علایم قابل مشاهده در طیور بیمار است و بسته به میزان سطح ایمنی بدن و مقاومت پرنده، مرگ و میر نیز به تعداد متغیر دیده می‌شود.

علائی تصریح کرد: به دلیل ماهیت ویروسی بودن بیماری، درمان به شکل علامتی و حمایتی قابل انجام بوده، اما ممکن است بهبودی پرندگان بیمار، حاصل نشود. بنابراین بهترین و آسان‌ترین روش برای مقابله با این بیماری، رعایت شرایط بهداشتی و انجام واکسیناسیون به موقع طیور است.

وی عنوان داشت: در طرح مذکور، واکسن مورد استفاده به شکل آشامیدنی در اختیار طیور روستایی قرار داده می‌شود که فارغ از سن، جنس، نوع و گونۀ پرنده، مصرف خواهد شد. برای این کار لازم است، مدت زمان مناسبی، آب مصرفی طیور قطع شود تا پرندگان تشنه شده و سپس به جای آب آشامیدنی، این واکسن آشامیدنی در اختیارشان گذاشته شود.

علائی تأکید کرد: اجرای این طرح حداکثر تا پایان مهر ماه انجام خواهد شد و لازم است همۀ دهیاران و روستاییان همکاری لازم را با مأموران اجرایی طرح داشته باشند و به توصیه‌های بهداشتی کارشناسان دامپزشکی توجه کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 244017
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه