توصیه های بهداشتی دامپزشکی استان در خصوص ماهی قرمز سفره هفت سین
مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری: پیشاپیش ضمن تبریک سال نو نکات و توصیه هایی بهداشتی جهت رعایت بهداشت فردی و شرایط نگهداری ماهی قرمز به همشهریان عزیز استان یادآور شد.
مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری: پیشاپیش ضمن تبریک سال نو نکات و توصیه هایی بهداشتی جهت رعایت بهداشت فردی و شرایط نگهداری ماهی قرمز به همشهریان عزیز استان یادآور شد.
نکات لازم در تهیه ماهی قرمز
از خرید ماهیان بیمار با علائم سستی و بی حالی، شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه های سفید بر روی پوست بدن خودداری شود.
نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز
1. ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
2. میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل دو لیتر می باشد.
3. بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
4. در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
5. غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.
6. به منظور تعویض آب هر بار 50 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
نکات بهداشتی لازم
1. در هنگام تعویض آب و .. .. نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.
2. به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
3. آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
4. در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.
گونه های ممنوع !
عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مجاز نمی باشد و بعضی از گونه ها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می شود عرضه این گونه ها ممنوع می باشدو از خرید آنها اکیدا خودداری گردد.
نظر دهید