• 1394/06/07 - 12:00
  • تعداد بازدید : 36
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
برگزاری دوره آموزشی آشنایی با بیماری تب مالت

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با بیماری تب مالت

در این دوره آموزشی نکاتی در خصوص عوامل مولد بیماری،‌علائم بیماری در دام و انسان و راههای پیشگیری از بیماری بروسلوز، راههای مراقبت و جلوگیری از شیوع بیماری، نحوه استفاده از فرآورده های لبنی و گوشت و واکسیناسیون به موقع دامها بیان گردید.





بنا به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان :

بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب می‌گردد. باکتری 
بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد. عامل‌ بیماری‌ که نوعی از باکتری بروسلا میباشد در شرایط محیطی‌مناسب‌ از نظر رطوبت‌، در ادرار ومدفوع‌ حیوانات‌ هفته‌ها و گاه‌ ماههازنده‌ می‌ماند. این‌ باسیل‌ در پنیر تازه‌ وغیر پاستوریزه‌ حاصل‌ از شیرخام‌ تاهشت‌ هفته‌ زنده‌ می‌ماند و با منجمدکردن‌ از بین‌ نمی‌رود. این‌ ارگانیسم‌ تاچهل‌ روز در خاک‌ خشک‌ آلوده‌ به‌ادرار، مدفوع‌ و ترشحات‌ واژن‌ ومحصولات‌ زایمان‌ حیوان‌ مبتلا، زنده‌می‌ماند و در خاک‌ مرطوب‌ خیلی‌بیشتر مقاومت‌ دارد.بروسلا در ادرار ۶ روز در گرد وخاک‌ ۶ هفته‌ و در آب‌ و خاک‌ تا ۱۰هفته‌ و در کره‌ تا ۴ ماه‌ باقی‌ می‌ماند ودر مدفوع‌ حیوانات‌ در هوای‌ آزاد ۱۰۰روز و در دمای‌ ۸ درجه‌ سانتی‌ گراد بیش‌ از یکسال‌ باقی‌ می‌ماند، این‌باکتری‌ در ماست‌ به‌ علت‌ وجوداسیدلاکتیک‌ قادر به‌ زندگی‌ نیست‌ و در دمای‌ ۶۰ درجه‌ به‌ مدت‌ ۱۰ دقیقه ‌نابود می‌شود.



.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 240329
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه