معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان عنوان کرد:
برای بروز حوادث طبیعی آماده باشیم
مراکز تهیه، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی، همچنین خانواده ها، قبل، حین و پس از حوادث طبیعی مراقبت های لازم را انجام دهند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، معاون سلامت این اداره کل اظهار داشت: در راستای حفظ بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان و حفظ کیفیت فرآورده های خام دامی، این فرآورده ها را باید در شرایط مناسب بهداشتی و شرایط برودتی توصیه شده نگهداری کرد.
وی بیان داشت: نگهداری خارج از ضوابط استاندارد توصیه شدۀ فرآورده های خام دامی، باعث تسریع در کاهش کیفیت و ارزش غذایی، همچنین تسریع در فساد میکروبی و شیمیایی این مواد غذایی خواهد شد.
دکتر حسین صالحی گفت: با توجه به اینکه در زمان قطع برق یا بروز حوادث طبیعی، دمای یخچال، فریزر و یا سردخانه های محل نگهداری فرآورده های خام دامی، به دمایی بالاتر از حد مناسب خواهند رسید، بنابراین باید در اسرع وقت، نسبت به تأمین برق سیستم برودتی یا مصرف فوری این دسته از مواد غذایی اقدام گردد و در صورت بالا بودن حجم مواد غذایی با هماهنگی با دامپزشکی به سردخانه های مجاز، استاندارد و مناسب، منتقل شوند.
دکتر صالحی توصیه کرد: مراکز صنعتی نگهداری فرآورده های خام دامی می بایست دارای سیستم برق اضطراری باشند و در هنگام بروز حوادث طبیعی، در صورت قطع برق و عدم کارآیی مناسب سیستم برق اضطراری می بایست موجودی فرآورده های خام دامی مراکز صنعتی و خانوارها به نزدیک ترین اکیپ های دامپزشکی امدادرسان مستقر در محل بحران، گزارش شده تا به مراکز مجاز و استاندارد، منتقل شوند و در صورتی که امکان انتقال این فرآوردهها وجود ندارد در اسرع وقت به مصرف برسند.
صالحی افزود: در زمان بروز حوادث، فرآورده های خام دامی فاسد شده باید در محل مناسب و به صورت صحیح و با نظارت اکیپ های دامپزشکی، سالم سازی و یا امحا و معدوم و عقیم سازی شوند تا از تکثیر و شیوع عوامل میکروبی و همچنین تولید سم و درنهایت آلودگی محیط، خودداری شود.
وی تأکید کرد: فرآورده های خام دامی فاسد شده در هیچ شرایطی نبایستی به مصرف جمعیت انسانی برسند، همچنین در راستای جلوگیری از اشاعۀ بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، نباید این گونه مواد غذایی در اختیار یا در دسترس حیوانات اهلی و وحشی قرار گیرند.
نظر دهید