اطلاعیه بهداشتی ماه محرم
اطلاعیه بهداشتی ماه محرم
به گزارش روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی استان چهارمحالوبختیاری:
دکتر نجاتی مدیرکل دامپزشکی استان ضمن عرض تسیلت ایام سوگواری سالار شهیدان به هموطنان معزز و فهیم اعلام کرد اطلاعیه بهداشتی ماه محرم خطاب به هیئت امنای مساجد، حسینیهها، تکایا و دستجات عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) به شرح زیر است:
1- خرید دام از میادین و مکانهای عرضه دام تحت پوشش نظارت دامپزشکی
2- ذبح دام در کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی
3- عدم ذبح دام در مکانها و معابر عمومی (ذبح دام در اماکن و معابر عمومی ضمن ناخوشایند بودن در انظار عمومی باعث انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان میشود)
4- عدم مصرف بلافاصله گوشت دام پس از ذبح دام (لازم است به منظور کاهش برخی از عوامل بیماریزا لاشه گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در 4 درجه سانتیگراد (دمای یخچال) نگهداری شوند.
5- در صورت ذبح دام در محلی غیر از کشتارگاه، تاکید میگردد لاشه و اندامهای داخلی توسط کارشناسان دامپزشکی مورد بررسی قرار گیرند.
6- تاکید میگردد به منظور عدم انتقال بیماریهای مشترک، ذابحان در هنگام ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی حتماً از دستکش، ماسک و چکمه مناسب استفاده نمایند.
7- تاکید میگردد از مصرف لاشهها واندامهاییکه رنگ وشکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جداً خودداری نموده و حتماً با کارشناسان دامپزشکی مشورت نمایند.
در راستای بالا بردن سطح بهداشت جامعه با رعایت ضوابط بهداشتی در خصوص کشتار دام قربانی ما را یاری نموده و غذای سالم و محیط بهداشتی همراه نذر خود به سوگواران امام حسین (ع) اهدا فرمایید.
لذا لازم است نهایت دقت و رعایت توصیه های بهداشتی به منظور حفظ بهداشت و رعایت ضوابط بهداشتی (در خرید دام، ذبح دام، محل ذبح دام، و ...) بعمل آورند، تا بر اثر کشتار دام بیمار و آلوده سبب انتشار و انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان فراهم نشود.
نظر دهید