• 1396/07/04 - 12:00
  • تعداد بازدید : 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اطلاعیه اجرای مرحله دوم واکسیناسیون تب برفکی گاو و گوساله در استان چهارمحال و بختیاری

مرحله دوم طرح واکسیناسیون رایگان تب برفکی در جمعیت گاو و گوساله از 5 مهرماه شروع و به مدت 25 روز تا پایان مهرماه ادامه دارد.

به اطلاع دامداران استان می رساند طرح واکسیناسیون همزمان تب برفکی در جمعیت گاو و گوساله از روز چهارشنبه  5 اردیبهشت ماه توسط اکیپ های واکسیناسیون بخش دولتی به صورت رایگان در سراسر استان اجرا می گردد و به مدت 25 روز ادامه دارد. در این طرح پیش بینی می شود تعداد 75 هزار راس گاو و گوساله واکسینه شود.

رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای به شرح زیر توصیه می شود:

1-     نحوه تجویز واکسن بصورت عضلانی است و دام باید کاملا مقید باشد لذا قبلاً نرده یا راهرو مایه کوبی مناسبی برای مقید کردن دام ها تهیه شود.

2-     توصیه میگردد 2 روز قبل از واکسیناسیون از مکمل های ویتامینه به میزان 50 گرم به ازاء هر راس گاو به خوراک اضافه شود تا میزان افت شیر متعاقب واکسیناسیون به حداقل برسد.

3-     در زمان شیوع و وجود بیماری در منطقه در ورودی دامداری محلی جهت تعویض لباس و چکمه افرادی که قصد ورود یا خروج از دامداری دارند در نظر گرفته شود.(مامورین تلقیح مصنوعی، اکیپ های مایه کوبی و دامپزشک باید از لباس مخصوص همان دامداری یا از لباس یکبار مصرف  استفاده کنند)

4-     جهت اطلاع از زمان دقیق واکسیناسیون دامداری و یا روستای خود، با ادارات دامپزشکی شهرستان تماس گرفته و به کلیه دامداران و افرادی که در همسایگی شما دام نگهداری می کنند اطلاع دهید، تا در زمان مشخص شده کلیه دام های آن منطقه تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرند.

5-     حداقل زمان فاصله با واکسیناسیون قبلی تب برفکی 2 ماه و با سایر واکسن ها حداقل 7 روز رعایت گردد. به گوساله هایی که برای اولین بار واکسینه شده اند باید 21 روز بعد، واکسن یادآور (راپل ) تجویز گردد.

6-      از خرید و فروش و حمل و نقل گاو در طول طرح خودداری نموده و از ورود افراد، به ویژه کسانی که با اماکن خرید وفروش دام، کشتارگاه ها و سایر دامداری ها ارتباط دارند به داخل محوطه دامداری جلوگیری شود.

7-     حتی الامکان از ورود وسایل نقلیه به داخل دامداری خودداری شود. در موارد ضروری از قبیل خودرو حمل شیر و آذوقه، پس از ضد عفونی دقیق اجازه ورود داده شود.

8-     در صورت بروز بیماری ضمن جدا سازی دام های مبتلا از دام های سالم، سریعاً موضوع به ادارات دامپزشکی شهرستان و یا دامپزشکی استان ( 33337056 ) اطلاع داده شود و ضمن رعایت اصول بهداشتی،  نسبت به ضدعفونی مناسب  دامداری اقدام گردد.

 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 239792
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه