با تشکیل اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی انجام شد:
نظارتهای بهداشتی بر محلهای عرضه و کشتار دام شهرستان اردل، در روز عید سعید قربان
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان اردل، در راستای کنترل وضعیت بهداشتی و سلامت عموم شهروندان، شبکه دامپزشکی این شهرستان بر محلهای عرضه و کشتار دام در روز عید سعید قربان نظارت کرد
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان اردل در رابطه با اقدامات انجام شده این شبکه در ایام عید قربان و ذبح بهداشتی دام با اشاره به اینکه نظارت بر فرآوردههای خام دامی جزو وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است، اظهار کرد: با توجه به سنت رایج ذبح و قربانی دام از سوی حجاج و به منظور ارتقاء سطح سلامت مردم و جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، نظارت بر ذبح بهداشتی دامها از سوی این اداره انجام شد.
دکتر رضا کریمی افزود: با توجه به اینكه در فصل گرم سال هستیم و خطر بعضی از بیماریهای قابل انتقال بین دام و انسان به ویژه بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه کنگو (CCHF) زیاد است؛ با همكاری شبكه بهداشت و درمان این شهرستان دو اكیپ ثابت و سیار بازرسی بهداشتی قبل از كشتار و همچنین لاشهها و آلایشهای خوراکی استحصالی تشکیل شد.
وی بیان داشت: تهیه و نصب بنر ویژه عید سعید قربان، برگزاری کلاس آموزشی برای ذابحین، توزیع پوستر و بروشور مرتبط با نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در روز عید سعید قربان، از دیگر اقدامات این شبكه بوده است.
وی همچنین خاطر نشان كرد مردم از مصرف لاشه دام بلافاصله پس از ذبح خودداری کنند، چراکه دامهای آلوده به ویروس عامل بیماری تب کریمه- کنگو فاقد علائم بالینی هستند و بر همین اساس لاشه و آلایشهای دامها پس از کشتار باید به مدت حدود 24 ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری شود تا خطر انتفال بیماریهای مشترك، از بین برود.
نظر دهید