در مسجد جامع روستای کران؛
کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برگزار شد
در کارگاه آموزشی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، زنان روستای کران با عامل، علایم و روش های پیشگیری از این بیماری آشنا شدند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، شبکه دامپزشکی با مشارکت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فارسان، کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در محل مسجد جامع روستای کران با حضور زنان این روستا برگزار کرد.
مدرس این کارگاه ضمن توضیحاتی در مورد ویروسی بودن عامل بیماری بیان داشت: در فصول سرد سال ماندگاری ویروس افزایش یافته و احتمال گسترش بیماری بیشتر می شود.
دکتر مجید صادقی، کارشناس اداره کل دامپزشکی استان، اظهار داشت: ویروس عامل بیماری اغلب در دستگاه تنفس طیور سبب بروز علائم بالینی شده و ترشحات بینی و چشم را به همراه دارد. در برخی موارد نیز علایم عصبی و گوارشی مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه فوق حاد بودن ماهیت بیماری سبب می شود که اغلب مرگ و میر ناگهانی در پرندگان دیده شود، افزود: پرندگان وحشی، به ویژه پرندگان آبزی مانند غاز و اردک از جمله مخازن مهم ویروس بیماری هستند. به این معنی که این دسته از پرندگان بدون نشان دادن علایم بالینی، ویروس را در بدن خود دارند و از طریق ترشحات بدن، اقدام به دفع ویروس می کنند.
صادقی با اشاره به این موضوع که این بیماری ویروسی درمان ندارد، گفت: ارزان ترین، بهترین و مهم ترین راه مبارزه با این بیماری پیشگیری است که با محصور کردن پرندگان خانگی –که در تماس با پرندگان وحشی قرار نگیرند- نیز استفاده از دان و آب بهداشتی، رعایت شرایط بهداشتی در محل نگهداری طیور بومی، این هدف به دست می آید.
وی اضافه کرد: باید هنگام خرد کردن گوشت مرغ از دستکش استفاده شود و دمای پخت گوشت مرغ به گونه ای باشد که عمق گوشت کاملاً پخته و از رنگ صورتی خارج شود. حرارت دهی تخم مرغ نیز به صورتی باشد که تمام قسمت های سفیده و زرده کاملاً پخته شوند چراکه ویروس عامل بیماری در دمای 60 درجۀ سانتی گراد در عرض 30 ثانیه از بین خواهد رفت.
در پایان این کارگاه، دکتر صادقی به پرسش های مطرح شده از طرف شرکت کنندگان، پاسخ داد. همچنین بر این موضوع تأکید گردید که هرگونه علایم یا مرگ و میر مشکوک پرندگان را به دامپزشکی یا به تلفن گویای 1512 اطلاع دهند.
نظر دهید