نظارتهای بهداشتی و قرنطینهای شبکه دامپزشکی اردل بر ذبح دامهای قربانی در تاسوعا و عاشورای حسینی انجام شد
روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان اردل از اجرای نظارت بهداشتی، قرنطینهای و شرعی دامپزشکی بر دامهای قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در این شهرستان خبر داد
دکتر علی کریمی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان اردل با اعلام این خبر بیان داشت: در ایام محرم و به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی برای تأمین بهداشت عمومی شهروندان، طرح نظارت بر ذبح دامهای قربانی در دستور کار شبکه دامپزشکی شهرستان اردل قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به اهمیت بازرسی و نظارت بهداشتی-شرعی بر دامهای قربانی در روزهای عاشورا و تاسوعا و به منظورحفظ سلامتی شهروندان و در نهایت تأمین بهداشت عمومی با حضور دو اكیپ بازرسی به صورت شبانهروزی، نظارتهای بهداشتی-شرعی در هیئتهای عزاداری انجام شد.
دکتر کریمی گفت: ذبح دام به صورت بهداشتی در کشتارگاه و تحت نظارتهای بازرسین بهداشتی-شرعی دامپزشکی انجام میشود و از طرفی با قرار گرفتن لاشه و آلایشهای خوراکی دام در پیشسرد، انتقال و گسترش بسیاری از بیماریهای احتمالی به حداقل خود خواهد رسید.
وی به ماندگاری لاشه در پیشسرد و تغییرات شیمیایی آن اشاره کرد و گفت: فعالیت بیهوازی در لاشۀ قرار داده شده در محل پیشسرد، سبب میشود محیط داخلی لاشه، حالت اسیدی پیدا کند که علاوه بر ترد شدن گوشت، بسیاری از عوامل بیماریزای احتمالی موجود در لاشه نیز از بین میروند.
دکتر کریمی تصریح کرد: کشتار دام در انظار عمومی علاوه بر تأثیرات مخرب روحی و روانی بر افراد جامعه به ویژه کودکان، آلودگی محیطی را به دنبال داشته و احتمال انتقال برخی از بیماریهای عفونی مانند تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) را افزایش میدهد.
وی به شهروندان توصیه کرد: از ذبح دام به هر مناسبتی در محیط خارج از کشتارگاه خودداری کرده و صرفاً این امر را در کشتارگاههای مجاز که تحت نظارتهای بهداشتی دامپزشکی هستند انجام دهند.
نظر دهید