• 1398/04/25 - 07:53
  • تعداد بازدید : 689
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در محل جهاد کشاورزی ناغان:

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری‌های شایع و مهم در نشخوارکنندگان کوچک (گوسفند و بز) برگزار شد

دامداران و عشایر بخش ناغان در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری‌های گوسفند و بز شرکت کردند

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مجید علائی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اعلام این خبر اظهار داشت: در این دورۀ آموزشی برخی از بیماری‌های شایع و دارای اهمیت نشخوارکنندگان کوچک (گوسفند و بز) آموزش داده شدند.

وی گفت: این دورۀ آموزشی با همکاری جهاد کشاورزی ناغان از توابع شهرستان کیار برای بهره‌برداران برگزار شد و علاوه بر بیماری‌های شایع در این دام‌ها تعدادی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان مانند شاربن (سیاه زخم)، تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF)، بروسلوز (تب‌مالت) مورد بحث قرار گرفتند.

علائی بیان داشت: برخی از بیماری‌های شایع در دام‌های سبک (گوسفند و بز) با انجام اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون به موقع قابل پیشگیری هستند. این دسته از بیماری‌ها اغلب جز بیماری‌های واگیر دامی بوده و به دلیل درگیری تعداد زیاد دام و یا رخداد تلفات سبب بروز خسارات اقتصادی خواهند شد.

وی ادامه داد: بیماری‌هایی مانند تب برفکی، انتروتوکسمی و قانقرایای عفونی کبد از جمله بیماری‌های شایع در گوسفند و بز محسوب می‌شوند که خسارات اقتصادی به دنبال دارند و با رعایت اصول بهداشتی و واکسیناسیون به موقع می‌توان از بروز آنها تا حد زیادی، جلوگیری کرد.

علائی افزود: برخی بیماری‌ها علاوه بر ایجاد خسارت اقتصادی از لحاظ بهداشت انسانی نیز دارای اهمیت هستند. به عنوان مثال بیماری شاربن که در انسان به نام سیاه زخم شناخته می‌شود، علاوه بر تلفات در دام‌ها (ضرر اقتصادی) می‌تواند انسان را مبتلا کند. همچنین عامل بیماری تب‌مالت در انسان، در بدن گوسفند و بز (بروسلوز) می‌تواند وجود داشته باشد که در اغلب موارد بدون علایم بالینی است و حیوانات آلوده منبعی برای ابتلای انسان خواهند بود.

مجید علائی با اشاره به روش‌های پیشگیری از بیماری در دام ادامه داد: واکسیناسیون به موقع دام‌ها علیه بیماری شاربن می‌تواند از بروز این بیماری در دام جلوگیری کند و اقدامات بهداشتی از انتقال عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو از دام به انسان جلوگیری می‌کند.

علائی عنوان داشت: گزش کنۀ آلوده به ویروس عامل بیماری، تماس مستقیم با خون، گوشت قرمز و ترشحات تازۀ دام آلودۀ کشتار شده راه‌های انتقال ویروس بیماری CCHF است که گروه‌های کاری پرخطری مانند دامپزشکان و قصابانی را که موارد بهداشتی را رعایت نکنند تهدید می‌کند.

وی به سالم سازی گوشت اشاره کرد و افزود: کشتارگاه‌های دام مجاز که تحت نظارت بهداشتی-شرعی دامپزشکی هستند، دارای سالن پیش سرد بوده و لاشه‌های کشتار شده و آلایش‌های خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) به مدت  حداقل 24 ساعت در این محل نگهداری می‌شوند تا با بروز فعل و انفعالات شیمیایی در سلول‌ها (یاخته‌ها)، لاشه دام محیطی اسیدی پیدا کرده که باعث می‌شود ویروس عامل بیماری CCHF غیرفعال شود.

علائی توصیه کرد: تهیه و مصرف گوشت قرمز و آلایش‌های خوراکی دام از مراکز عرضۀ مجاز که تحت نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی هستند انجام شود و مصرف‌کنندگان این فرآورده‌ها، به برچسب مشخصات (لیبل) نصب شده بر روی لاشه و مشخصات مندرج در آن توجه کنند.

در پایان این دوره، مدرس دورۀ آموزشی به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 134700
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه