در محل جهاد کشاورزی شهرستان کیار:
دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری های طیور برگزار شد
در این دورۀ آموزشی، زنان روستایی با بیماری های مهم و شایع طیور آشنا شدند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اشاره به همکاری دوجانبۀ دامپزشکی و جهاد کشاورزی این شهرستان در برگزاری این دورۀ آموزشی، اظهار داشت: پرورش طیور بومی، اگر به صورت مناسب و علمی انجام شود، یکی از موارد اشتغالزایی در چهاچوب اقتصاد مقاومتی است.
مجید علایی گفت: هرچند پرورش طیور بومی، نام بومی بودن را یدک می کشد اما استفاده از تجهیزات و تکنولوژی به روز و مناسب، می تواند در افزایش بهره وری این حوزه بسیار مؤثر باشد.
وی افزود: افزایش سطح بهداشت در محل پرورش و تغذیۀ مناسب و بهداشتی، سبب کاهش بروز بیماری های مختلف خواهد شد که در نهایت، میزان تولید را افزایش داده (افزایش کمی) و کیفیت تولیدات را نیز ارتقا می دهد (افزایش کیفی).
علایی بیان داشت: بیماری های مهمی در طیور می توانند تولیدات این حوزه را تحت تأثیر قرار دهند که از جمله می توان به بیماری های ویروسی نیوکاسل و آنفلوانزا اشاره کرد. از طرفی بیماری های غیر عفونی مانند اختلالات تغذیه ای و مشکلات مدیریتی نیز تأثیر بسزایی در تولید و پرورش طیور دارد.
علایی ادامه داد: بیماری های نیوکاسل و آنفلوانزا را می توان با انجام واکسیناسیون به موقع، کنترل کرد و با استفاده از جیرۀ غذایی بالانس (متعادل) و آب بهداشتی، مشکلات تغذیه ای را به حداقل رساند.
وی تأکید کرد: تهویۀ کافی، نور مناسب، بهداشت جایگاه نگهداری از جمله موارد مدیریتی بسیار مؤثر بر رشد و تولید طیور است.
نظر دهید