در محل سالن غدیر فرمانداری شهرستان کیار:
دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری نیوکاسل طیور برگزار شد
روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار از آشنایی جمعی از دهیاران شهرستان کیار با بیماری نیوکاسل طیور خبر داد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اشاره به اهمیت اقتصادی بیماری نیوکاسل طیور اظهار داشت: عامل این بیماری ویروس است که برای اولین بار در نیوکاسل انگلستان شناسایی شد و به همین دلیل به نام بیماری نیوکاسل شناخته میشود.
مجید علائی گفت: ویروس عامل بیماری یک ویروس بسیار مهم و مسری در پرورش طیور بوده و طیور صنعتی و بومی را تهدید میکند. انواع پرندگان اهلی و وحشی به این بیماری حساس بوده و از طریق انتقال مستقیم از یک پرندۀ بیمار یا آلوده به پرندۀ حساس منتقل میشود.
علائی افزود: ویروس عامل بیماری از خانوادۀ پارامیکسوویریده است که ویروسهای سرخک و اریون انسانی نیز در این خانوادۀ ویروسی قرار دارند اما بیماریهای متفاوتی ایجاد میکنند. ویروس بیماری نیوکاسل تقریباً ویروس مقاومی است و در مدفوع پرندگان یا در لاشۀ آنها میتواند مدت طولانی به صورت عفونی باقی بماند.
علائی بیان داشت: انتقال از طریق هوا، آب آشامیدنی، وسایل و تجهیزات، پرندگان آزاد پرواز، حشراتی مانند سوسکها و مگسها به صورت مکانیکی سبب انتقال و گسترش عامل بیماری میشوند. این ویروس اگر از طریق مرغ مادر به تخممرغ منتقل شود، جوجه درون تخم خواهد مرد ولی آلودگی در محیط جوجهکشی سبب میشود جوجههای متولد شده بعد از چند روز به شدت مبتلا شوند و میزان تلفات در آنها بالا خواهد بود.
علائی گفت: این بیماری جزء بیماریهای زئونوز یا مشترک بین انسان و حیوان است که در اثر تماس طولانی با ویروس عامل بیماری و طیور مبتلا به این بیماری، میتواند در انسان التهاب بافت چشم (کونژونکتیویت) شود.
وی ادامه داد: علایم بیماری متعدد است چراکه ویروس عامل این بیماری به صورت عمومی، بسیاری از بافتهای پرندگان مبتلا را درگیر میکند. سیستم تنفس، دستگاه گوارش و سیستم عصبی از مهمترین قسمتهای بدن طیور هستند که درگیر شده و علایمی نظیر اسهال آبکی، فلجی پا و بالها، کج شدن سر و چرخش گردن، تنگی نفس، ریزش ترشحات از چشم و بینی، تورم سینوسها و سر، عطسه و... را میتوان مشاهده کرد.
علائی به پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و تأکید کرد: مهمترین، بهترین، آسانترین و ارزانترین روش برای مقابله با این بیماری، انجام واکسیناسیون طیور در زمان مناسب و تکرار واکسیناسیون است. برای این منظور در طیور صنعتی انواع واکسن خالص یا ترکیبی مصرف میشود اما برای طیور روستایی نوع واکسن خاص که به شکل آشامیدنی در آب قابل مصرف است مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر دهید