دامداران، در اسرع وقت، دامهای خود را علیه بیماری «تب برفکی» واکسینه کنند
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان بر رعایت اصول بهداشتی- قرنطینهای تأکید کرد و واکسیناسیون مؤثر را در مدیریت، کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی مهم دانست.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، معاون سلامت این ادارهکل در جلسۀ هماهنگی پیشگیری از بیماری «تب برفکی» که با حضور مسئولین و دستگاههای اجرایی مرتبط، رؤسای اتحادیههای دامداران، مدیران عامل مجموعههای دامی و مسئولین فنی- بهداشتی مجتمعهای دامی در محل سالن اجتماعات ادارهکل دامپزشکی استان برگزار شد اظهار داشت: دامداران باید برای حفظ سلامت دامهای خود و جلوگیری از وقوع شیوع بیماری تب برفکی، دامهای خود را به موقع واکسینه کنند.
دکتر حسین صالحی با بیان اینکه بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای ویروسی مسری دام است، افزود: زخم دهانی، ریزش بزاق، تب، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر، لنگش و تلفات در حیوانات جوان برخی از علایم این بیماری بوده و رعایت اصول بهداشتی- قرنطینهای، همچنین واکسیناسیون مؤثر در مدیریت، کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی مهم هستند.
وی با بیان اینکه امسال به دلیل محدودیتهای مالی این ادارهکل، امکان تأمین واکسن جهت واکسیناسیون رایگان دامها علیه بیماری تب برفکی وجود ندارد، ادامه داد: امسال نیز همانند سالهای گذشته جمعیت دامی واحدهای صنعتی استان از طریق مراجعه دامداران به مراکز واکسیناسیون بخش غیر دولتی و با مصرف واکسن بهادار، واکسینه خواهد شد.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان یادآور شد: در سالهای گذشته با استفاده از اعتبارات ملی و استانی، واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون دامهای سنگین و سبک در واحدهای روستایی تأمین و اکیپهای بخش دولتی و غیر دولتی عملیات واکسیناسیون را انجام میدادند ولی در سال جاری با توجه به محدودیتهای اعتبارات موجود، عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی در سطح واحدهای روستایی نیز باید از طریق مراکز واکسیناسیون بخش غیر دولتی و مصرف واکسن بهادار انجام میگیرد.
صالحی در خصوص احتمال شیوع بیماری تب برفکی در دامهای حساس به این بیماری در ماههای پیش رو هشدار داد و افزود: دامداران با مراجعه به مراکز واکسیناسیون بخش غیر دولتی و یا از طریق هماهنگی با اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران جهت تأمین واکسن بهادار، اقدامات لازم جهت واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین خود را به عمل آورند و این مهم در کنار رعایت اصول بهداشتی- قرنطینهای، میتواند از رخداد و شیوع این بیماری به میزان قابل توجهی بکاهد.
دکتر حسین صالحی افزود: دامداران برای حفظ سلامت دامهای خود و جلوگیری از شیوع بیماری، همکاری و تعامل لازم را با اکیپهای دامپزشکی بخش خصوصی برای انجام عملیات مایهکوبی و سایر خدمات دامپزشکی داشته باشند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان در پایان جلسه از مسئولین دستگاههای اجرایی مرتبط (استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و ...)، رؤسای اتحادیههای دامداران، مدیران عامل مجموعههای دامی و مسئولین فنی- بهداشتی مجتمعهای دامی خواست با راهنمایی دامداران نسبت به واکسیناسیون به موقع دام های خود اقدام نمایند و بر اساس دستورالعمل و توصیههای تولیدکنندگان واکسن، تکرار واکسیناسیون را به نحو مطلوب انجام دهند.
نظر دهید