در راستای اجرای طرح ملی واکسیناسیون طیور روستایی:
جلسۀ آموزشی و توجیهی نحوۀ واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل برای نمایندگان گروههای جهادی شهرستان کوهرنگ برگزار شد
گزارش روابطعمومی شبکۀ دامپزشکی کوهرنگ، در این جلسۀ آموزشی-توجیهی که در محل شبکه دامپزشکی این شهرستان برگزار شد نمایندگان گروههای جهادی بخشهای مرکزی و بازفت، حضور داشتند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: برای هرچه بهتر و سریعتر اجرا شدن طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل، آموزشهای لازم در خصوص نحوۀ مصرف واکسن آشامیدنی به نمایندگان گروههای جهادی در این شهرستان، داده شد.
خسرو خسروی گفت: این واکسن به صورت آشامیدنی در اختیار طیور قرار داده میشود و لزوم آن این است که طیور مورد نظر، مدت زمانی تشنه نگهداری شده و سپس واکسن آشامیدنی مقاوم به حرارت به جای آب آشامیدنی در اختیارشان قرار داده شود.
وی توصیه کرد: ظروف مورد استفاده در این طرح میبایست کاملاً تمیز بوده و عاری از هرگونه ترکیب ضدعفونی کننده باشد چراکه ترکیبات ضدعفونی کننده، سبب غیر فعال و بیتأثیر شدن واکسن خواهند شد.
خسروی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، پوشش حداکثری جمعیت طیور روستایی است و تمام انواع گونههای پرندگان را شامل میشود، زیرا عامل این بیماری نوعی ویروس است که در جمعیت حساس و غیر ایمن، واگیری و تلفات بالایی دارد که سبب تحمیل ضرر اقتصادی به این منبع درآمد روستاییان میشود.
وی بیان داشت: در مبتلایان به این بیماری، با درگیری سیستم عصبی، دستگاه گوارش و تنفس با علایمی مانند فلجی بال و پاها، پیچش گردن و کج قرار گرفتن سر پرنده، اسهال، ریزش ترشحات چشم و بینی قابل مشاهده است.
خسروی به نحوۀ انتقال عامل بیماری اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم پرندۀ حساس با پرندۀ بیمار یا آلوده، مصرف آب و دان آلوده به ویروس میتوانند مهمترین عوامل انتقال ویروس این بیماری باشند اما نباید فراموش کرد که وسایل آلوده مانند ظروف آب و دان و حتی جانوران موذی و مگسها نیز با انتقال مکانیکی ویروس، باعث انتشار بیماری میشوند.
وی پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و عنوان داشت: روش و داروی مناسب برای درمانی اختصاصی این بیماری معرفی نشده است، بنابراین آسانترین راه، جهت مقابله با این بیماری، واکسیناسیون طیور صنعتی و بومی است که طبق برنامههای و دستورالعملهای مربوطه در مورد طیور صنعتی انجام میشود.
وی تصریح کرد: برای ایمنسازی جمعیت طیور بومی (روستایی) در حال حاضر این نوع واکسن مقاوم به حرارت، به صورت آشامیدنی در اختیار طیور قرار داده میشود.
نظر دهید