• 1398/05/17 - 08:07
  • تعداد بازدید : 492
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اکیپ‌های دامپزشکی در شهرستان کیار، بر ذبح دام‌های قربانی نظارت می‌کنند

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، اکیپ‌های ثابت و سیار به مناسبت عید سعید قربان جهت ارائۀ خدمات دامپزشکی تشکیل می‌شوند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار اظهار داشت: کارشناسان شبکه دامپزشکی این شهرستان در میادین دام مجاز، مستقر شده و به ارائۀ خدمات دامپزشکی خواهند پرداخت.

مجید علایی افزود: افرادی که قصد ادای نذر دارند، می‌توانند پس از خرید دام سالم و مورد تأیید دامپزشکی از میادین مجاز دام، آن را به کشتارگاه ارسال کنند. در کشتارگاه نیز بازرسان بهداشتی دامپزشکی حضور دارند و لاشه و آلایش‌های دام ذبح شده را پس از تأیید سلامت، به سالن پیش سرد می‌فرستند.

وی ادامه داد: با ذبح دام قربانی در کشتارگاه، علاوه بر اینکه نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی انجام می‌شود، پیش‌سرد گذاری لاشه‌ها نیز صورت گرفته چراکه در این زمان فعل و انفعالات شیمیایی درون سلول‌های لاشه، سبب اسیدی شدن گوشت شده که خود باعث تردتر شدن گوشت می‌شود و از طرفی بسیاری از عوامل بیماری‌زای احتمالی را در گوشت قرمز از بین می‌برد.

علایی با اشاره به انتقال برخی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از طریق مصرف فرآورده‌های خام دامی، بیان داشت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که می‌تواند از طریق گوشت قرمز و آلایش‌های خوراکی تازۀ دام به انسان منتقل شود، عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) است.

علایی گفت: عامل بیماری CCHF یک ویروس است که معمولاً در بدن دام آلوده، علایم بالینی ایجاد نمی‌کند و با تماس محافظت نشدۀ یک فرد با خون و لاشۀ تازه ذبح شدۀ دام، این عامل می‌تواند به فرد منتقل شده و سبب بروز بیماری شود. اما در کشتارگاه، ذبح دام در شرایط مناسب و بهداشتی انجام شده و نگهداری لاشه در پیش‌سرد سبب از بین رفتن عامل بیماری در لاشه خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 242114
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه