• 1398/08/18 - 12:42
  • تعداد بازدید : 387
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اتاق ارمغان سلامت شهرستان لردگان، محل برگزاری دورۀ آموزشی بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا، جمعی از اصناف این دو شهرستان در این دورۀ آموزشی شرکت کردند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا اظهار داشت: عوامل بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (دام) حدود نیمی از تمام عوامل بیماری‌زا در انسان را تشکیل می‌دهند که برخی از این عوامل مشترک، از طریق فرآورده‌های خام دامی سبب ابتلا انسان به بیماری می‌شوند.

بیژن حسین‌پور ادامه داد: هرچند که در تمام سال این خطر وجود دارد اما برخی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (دام) در فصول خاص یا شرایط آب و هوایی  و منطقه‌ای خاص، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

وی گفت: وجود هوای سرد و مرطوب (به دلیل بارندگی) می‌تواند شرایط محیطی مناسب را برای افزایش احتمال انتقال و گسترش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان فراهم آورد؛ چراکه ویروس عامل این بیماری به خشکی، نور خورشید و گرما حساس است اما در محیط سرد و مرطوب به مدت طولانی باقی می‌ماند.

حسین‌پور با اشاره به روش انتقال ویروس بیماری بیان داشت: مهم‌ترین راهی که برای انتقال ویروس از پرندگان وحشی به پرندگان اهلی شناخته شده است، تماس مستقیم بوده که در بسیاری از موارد طغیان بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان را به همراه داشته است و در صورتی که تماس بین پرندگان اهلی با پرندگان وحشی کم شود و دیگر اصول امنیت زیستی (بیوسکوریتی) رعایت شوند، احتمال انتقال ویروس از پرندگان وحشی به پرندگان اهلی و در نهایت خطر انتقال به انسان به شدت کاهش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: پرندگان وحشی، میزبان و مخزن طبیعی برای همه انواع ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان هستند و نقش مهمی در گسترش این ویروس‌ها دارند. پرندگان وحشی آبزی و کنارآبزی، اصلی‌ترین گونه‌های پرنده به عنوان مخزن این ویروس هستند؛ هرچند، ویروس می‌تواند به راحتی بین گونه‌های مختلف پرندگان منتقل شود.

حسین‌پور به علایم بیماری در طیور اشاره کرد و گفت: علایم اولیه می‌تواند شامل بی‌اشتهایی ، کاهش مصرف آب و مرگ و میر نسبتاً پایین باشد. همچنین درگیری شدید تنفسی، آبریزش زیاد از چشم‌ها، ادم (ورم) و کبودی سر و صورت مشاهده می‌شود. در گله‌های مادر، تولید به شدت افت کرده و جوجه‌درآوری نیز به همان نسبت کم می‌شود. با این وجود این بیماری ممکن است به صورت ناگهانی در گله ظهور کند و بسیاری از پرندگان بدون علائم بالینی بمیرند. البته ممکن است این علایم در دیگر بیماری های طیور مانند بیماری نیوکاسل، لارنگوتراکئیت عفونی، طاعون اردک، مسمومیت حاد نیز مشاهده شوند.

وی به روش‌های کنترل و پیشگیری از این بیماری اشاره  و تأکید کرد: از آنجایی‌که بیماری به صورت مستقیم از پرنده‌ای به پرنده دیگر و به طور غیر مستقیم به وسیله لوازم آلوده منتقل می‌شود، اجرای دقیق و صحیح برنامه‌های بهداشتی و حفاظت زیستی ضروری است. هیچ پرنده‌ای نباید به گله‌های در حال رشد وارد شود و از تماس مستقیم یا غیر مستقیم پرندگان وحشی مهاجر و وارداتی با گله باید جلوگیری کرد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان لردگان
  • کد خبر : 245748
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه