• 1397/11/14 - 13:42
  • تعداد بازدید : 1310
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اداره کل دامپزشکی استان برگزار کرد:

کارگاه آموزشی بهداشت و مدریت بیماری های آبزیان

کارگاه آموزشی بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان (قزل‌آلا) ویژۀ کلیۀ کارکنان اداره کل دامپزشکی استان و شبکه های تابعه برگزار شدند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسین صالحی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان، ضمن اعلام این خبر افزود: هدف از برگزاری این کارگاه، به روز رسانی علم و اطلاعات کارکنان اداره کل دامپزشکی استان، شبکه های تابعه و فعالین این حوزه در بخش غیردولتی، بود.

وی اظهار داشت: آشنایی با آخرین قوانین، دستورالعمل ها و همچنین آخرین یافته های علمی و تجربی، سبب می شود شناخت از بیماری، نحوۀ گسترش بیماری و روش های پیشگیری از بیماری، برای کارکنان دامپزشکی به صورت عملی و کاربردی درآید.

سپس، دکتر محمد عزیززاده، رئیس گروه ماهیان سردابی دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور و مدرس این کارگاه ها به توصیف عامل بیماری پرداخت و اظهار داشت: ویروس عامل بیماری علیرغم حساس بودن به شرایط نامساعد محیطی، می تواند در ماهیان حساس یک مزرعه به سرعت منتشر شده و آنها را درگیر بیماری کند.

دکتر عزیززاده گفت: این بیماری از نظر سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) جزء بیماری های مهم و اخطارکردنی (Notifiable) است و ویروس عامل بیماری از طریق هوا منتشر نمی شود و توسط جابجایی تخم آلوده، ماهیان آلوده، استفاده از وسایل حمل و نقل و تجهیزات آلوده و ... گسترش می یابد.

وی تأکید کرد: عواملی مانند ضدعفونی نکردن تخم ماهیان هنگام ورود به مزرعه، می تواند سرچشمۀ آلوده شدن یک مزرعه تکثیر قزل آلا باشد. باید توجه داشت که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب از جمله، میزان سختی و مقدار اسیدی و قلیایی بودن (میزان pH) آب مورد مصرف در مراکز تکثیر ماهی قزل آلا در میزان مقدار مادۀ ضدعفونی کننده و حیات تخم ماهی دارای اهمیت ویژه است.

وی با توضیح روش های مقابله با گسترش عامل بیماری ادامه داد: استفاده از چاهک، برای تأمین آب مورد نیار در مراکز تکثیر و پرورش ماهی اجتناب ناپذیر است چراکه با این کار، آب مورد نیاز ابتدا از یک فیلتر طبیعی (زمین) عبور می کند و ویروس از این راه نمی تواند وارد مزارع تکثیر و پرورش ماهی شود.

عزیززاده گفت: کار دیگری که باید در مزارع تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا باید صورت گیرد این است که آب وارد شده به مزارع، توسط اشعۀ ماوراء بنفش (UV) یا ازون، ضدعفونی شود.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 5917
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه