معدوم سازی یک راس اسب مبتلا به مشمشه در شهرکرد
بیماری مشمشه یکی از قدیمی ترین بیماری های واگیرخطرناک و مشترک بین انسان وحیوان (زئونوز) است که اغلب موجب ابتلاء تکسمی ها (اسب، قاطر و الاغ) می گردد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: رخداد بیماری مشمشه در تک سمی های حساس موجب تلفات و صدمات اقتصادی شدید به صنعت اسب و خطر انتقال بیماری به افراد در تماس مستقیم باحیوان آلوده یا مواد عفونی می شود.
دکتر عبدالمحمد نجاتی بیان داشت: این بیماری در پستانداران گوشتخوار (به طور معمول با مصرف گوشت تک سمیان آلوده)، بز، گوسفند و شتر نیز ایجاد بیماری می كند. اغلب در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع بیماری در انسان منجر به مرگ افراد مبتلا می شود. هم چنین سابقه استفاده از عامل مشمشه به عنوان سلاح میکروبی و بیوتروریسم بر اهمیت این بیماری می افزاید.
وی ادامه داد و گفت: در راستای تشخیص و مبارزه با بیماری مشمشه انجام تست جلدی و خونگیری در برنامه مبارزه با بیماری های شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد قرار دارد که از ابتدای سال تعداد بیش از یکصد راس اسب تست شده و یک راس اسب مبتلا شناسایی و معدوم شد.
دکتر نجاتی گفت: در سال گذشته تعداد 855 راس جمعیت تک سمی جهت شناسایی بیماری مشمشه تست و مورد پایش قرار گرفتند.
نظر دهید