• 1398/04/24 - 13:50
  • تعداد بازدید : 525
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در زیر کمیتۀ فنی-تخصصی اداره کل دامپزشکی استان مطرح شد:

مصرف ترکیب شیمیایی مالاشیت گرین در واحدهای آبزی‌پروری ممنوع است

نشست سیاست‌گذاری نحوۀ پایش و مراقبت لازم در خصوص عدم مصرف مالاشیت‌گرین در مزارع آبزی‌پروری و ماهیان بازاری، تشکیل شد

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، این جلسه با حضور مدیر کل، معاون سلامت، رؤسای ستادی و کارشناسان مرتبط با آبزی‌پروری و نظارت بر بهداشت مواد خام دامی در قالب زیر کمیتۀ فنی-تخصصی تشکیل شد.

دکتر حسینعلی سلطانی، مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به این که استان چهارمحال و بختیاری یکی از قطب‌های مهم آبزی‌پروری کشور است، اظهار داشت: سلامت و امنیت غذایی در تأمین بهداشت و سلامت هر یک از افراد جامعه بسیار مؤثر است که نشان از حساسیت فعالیت دامپزشکی است.

دکتر سلطانی افزود: بحث نبود آنتی‌بیوتیک و سایر مواد شیمیایی آلی و غیرآلی مخاطره‌آمیز در فرآورده‌های خام دامی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دامپزشکی است که تلاش‌های صورت گرفته در قالب پایش، مراقبت و نظارت‌های مربوطه موجب شده است، گزارش این موارد به حداقل خود برسد.

وی بیان داشت: شایسته است قدم‌های محکم‌تری در این خصوص برداشته شود و لازمۀ آن حمایت بیشتر و همه جانبه از دامپزشکی است (تأمین اعتبارات لازم، تأمین نیروی انسانی متخصص لازم، تنظیم و تکمیل قوانین، مقررات و دستورالعمل‌های مربوطه).

سلطانی ادامه داد: طبق نتایج آخرین تحقیقات، ترکیب مالاشیت گرین پس از ورود به بدن آبزی، تبدیل به ترکیب محلول در چربی به نام لوکومالاشیت گرین (LMG) می‌شود که با توجه به نیمه عمر قابل توجه (چند ماه) و داشتن عوارض جبران‌ناپذیر مثل سرطانزایی و ... در انسان، سیاست‌های کشوری با هدف حذف مصرف این مادۀ شیمیایی در واحدهای آبزی‌پروری و ماهیان بازاری طراحی و ابلاغ شده است.

در پایان، دکتر سلطانی به مصرف‌کنندگان توصیه کرد: جهت تأمین این نوع از اقلام سبد غذایی، به مراکز عرضه مجاز و تحت نظارت بهداشتی-شرعی دامپزشکی مراجعه کنند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134686
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه