• 1397/12/04 - 09:28
  • تعداد بازدید : 850
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مدیر کل دیوان محاسبات استان؛ با برخی از فعالیت های دامپزشکی آشنا شد

مدیر کل دیوان محاسبات به همراه مدیر کل دامپزشکی استان، از شبکه دامپزشکی شهرستان بروجن بازدید کردند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیر کل دیوان محاسبات استان، ضمن بازدید از شبکه دامپزشکی شهرستان بروجن با مراجعه به یک واحد گاوداری صنعتی در این شهرستان، با نحوۀ ارائۀ پاره ای از خدمات دامپزشکی در این واحد گاوداری آشنا شد.

در ابتدا دکتر سعید حبیبی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بروجن، ضمن خوشامدگویی به میهمانان اظهار داشت: این شهرستان به دلیل داشتن جاذبه های گردشگری، در بسیاری از روزها پذیرای میهمانان از سایر نقاط استان و دیگر استان ها بوده که لازم است امنیت و سلامت مواد غذایی با منشاء دامی، علاوه بر ساکنین این شهرستان، برای گردشگران نیز؛ تأمین شود.

وی افزود: این مهم با فعالیت شبانه روزی پرسنل شبکه دامپزشکی این شهرستان و با نظارت های بهداشتی، بازرسی ها و سایر فعالیت های مرتبط با مدیریت بیماری های دام سبک و سنگین، طیور صنعتی و بومی، آبزیان و برنامه های کنترلی بیماریهای مشترک بین انسان و دام حاصل می شود.

سپس، مدیر کل دیوان محاسبات، مدیر کل دامپزشکی استان و رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بروجن، با مراجعه به یک واحد گاوداری صنعتی در این شهرستان، از فعالیت های اکیپ های دامپزشکی در این واحد بازدید کردند.

دکتر حسینعلی سلطانی، مدیر کل دامپزشکی استان ضمن گسترده بودن فعالیت های دامپزشکی اظهار داشت: خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام، پرسنل دامپزشکی هستند تا بتوانند سلامت و امنیت غذایی افراد جامعه را تأمین کنند. بیماری هایی مانند بروسلوز (تب مالت)، سل، تب خونریزی دهندۀ کریمه کنگو (CCHF)، هاری، لپتوسپیروز و ... سلامت افراد شاغل در حرفۀ دامپزشکی را تهدید می کند.

وی بیان داشت: برخی از این بیماری ها مانند هاری و تب خونریزی دهندۀ کریمه کنگو به دلیل ماهیت ویروسی بودن بیماری، درمان نداشته و درصورت بروز در انسان، بدون انجام عملیات درمانی، می تواند عامل مرگ فرد مبتلا شود و بیماری های دیگر که قابل درمان باشند سبب تحمیل هزینه های درمان علاوه بر ناکارآمد شدن فرد، سختی و مشقت بیمارداری خانواده و ... خواهند شد.

سلطانی افزود: برای برخی از بیمای های مشترک بین انسان و حیوان، برنامه های پیشگیری واکسیناسیون در دام وجود دارد که بر عهدۀ دامپزشکی است اما برخی دیگر از این بیماری ها مانند سل، نه تنها درمانی ندارد بلکه واکسنی هم برای پیشگیری آن وجود نداشته، لذا سلامت افراد مرتبط با دام به ویژه شاغلین حرفۀ دامپزشکی را در درجۀ اول تهدید می کند.

وی افزود: تشخیص بیماری در موجودی که قادر به بازگو کردن درد و بیماری خود نیست، یک موهبت الهی بوده که برخی آن را تلفیقی از علم، استعداد، هنر، عشق و علاقه در این حرفه می دانند.

عطاءاله نوروزنژاد، مدیر کل دیوان محاسبات استان با اشاره به حساس بودن فعالیت های دامپزشکی اظهار داشت: آشنایی با این حرفه می تواند زمینه ساز تعامل سازنده و هر چه بیشتر با دامپزشکی باشد.

وی گفت: فعالیت های دامپزشکی، بسیار گسترده و مهم تر از آن چیزی است که در تصور افراد است و سختی فعالیت این افراد، زمانی قابل لمس است که با این شغل آشنایی کامل و کافی داشته باشیم. بسیاری از افراد جامعه فقط مصرف کنندۀ محصولات دامی هستند بدون این که از چرخۀ تولید و توزیع آن و فعالیت های ویژه و تخصصی که در این زمینه انجام می شود، اطلاعی داشته باشند.

نوروزنژاد افزود: این که فعالیت دامپزشکی از لحظۀ تولد یک موجود زنده آغاز می شود و تا سفرۀ مصرف کننده ادامه دارد؛ روند و پروسۀ کاری بسیار حساس، پرخطر، پر اضطراب بوده و بار مسئولیتی سنگین را برای شاغلین در حرفۀ دامپزشکی رقم می زند که باید قدرشناس این زحمات بود.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6716
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه