• 1398/07/20 - 08:58
  • تعداد بازدید : 365
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان:

طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ، همزمان با روز ملی و هفتۀ دامپزشکی در کشور آغاز و اجرایی شد

آغاز عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در 38 کشتارگاه رتبه A و +A به‌صورت همزمان در 14 استان کشور از 14 مهر 98.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر اظهار داشت: انگیزۀ اصلی تدوین «طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ» توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی؛ عمل به وظایف و مسئولیت‌های خطیر سازمان دامپزشكی کشور به عنوان یک سازمان سلامت محور در تأمین بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت مرغ است که یکی از پرمصرف‌ترین و متداول‌ترین پروتئین حیوانی در سبد غذایی و سفرۀ مردم است.

وی افزود: این طرح در 15 تیر ماه سال جاری توسط رئیس محترم سازمان دامپزشکی کشور به ادارات کل دامپزشکی استان‌ها ابلاغ و لازم‌الاجرا شد. تدوین این طرح ماحصل چند ماه کار کارشناسی، همفکری و نشست‌های متعدد با حضور کارشناسان و متخصصین حوزۀ بهداشت عمومی و مواد غذایی، اساتید دانشگاه، صاحب‌نظران، ذینفعان و نمایندگان تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی مرتبط از جمله انجمن صنفی کشتارگاه‌های صنعتی طیور،  انجمن ملی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید کنندۀ گوشت مرغ و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته‌بندی مواد پروتئینی کشور، صورت گرفته است.

دکتر سلطانی ادامه داد: این طرح بر 2 اصل مهم، شامل اصل ایجاد رقابت کیفی بین تولیدکنندگان و اصل حفظ حقوق شهروندی در حق انتخاب بنا شده است که ماحصل اجرایی شدن این دو اصل، ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ تولیدی است.

وی عنوان داشت: از مهم‌ترین ایده‌ها و محورهای کلیدی به کار گرفته شده در این طرح که در راستای کنترل نقاط بحرانی (Critical Control Point, CCP) تأثیرگذار در بهداشت فرآیند تولید و سلامت گوشت مرغ هستند، می‌توان این موارد را بر شمرد:

- توسعۀ کشتارگاه‌های صنعتی طیور مجهز به خط تخلیۀ اتوماتیک اندرونه (خط 2) از طریق فعال‌کردن این خط در کشتارگاه‌های موجود، تجهیز تدریجی سایر کشتارگاه‌های موجود به خط 2 و الزام کشتارگاه‌های جدیدالاحداث به داشتن آن.

- رعایت ظرفیت کشتار بر اساس پروانۀ صادره، رعایت پرهیز دارویی و غذایی قبل از کشتار طیور و رعایت اندازه (سایز) مرغ.

- حذف تدریجی چیلرهای آبی (سردکن‌های آبی) و جایگزینی آن با نصب دستگاه لاشه شور در خط اتوماتیک تخلیۀ اندرونه و اطاق سرد.

- گوشت مرغ استحصالی در کشتارگاه‌های رتبۀ  Aو A+ ؛ قابلیت انجماد با عمر ماندگاری 12 ماهه خواهد داشت و گوشت مرغ رتبۀ  صرفاً  قابل عرضه به صورت تازه سرد است، در استان‌هایی که دارای کشتارگاه رتبۀ یاA+  نباشند و تولید و عرضۀ مرغ منجمد رتبۀ با عمر ماندگاری 6 ماهه برای داخل آن استان مجاز است.

دکتر سلطانی تصریح کرد: در سطح کشور تاکنون 33 واحد کشتارگاه دارای خط تخلیه اتوماتیک اندرونه (خط 2) با تأمین و رعایت سایر شرایط و ضوابط بهداشتی سازمان و ممیّزی‌های انجام شده، توانسته‌اند رتبۀ و 5 واحد هم موفق به اخذ رتبۀ A+ شده‌اند .در حال حاضر با وجود تعداد 38 واحد کشتارگاه رتبۀ وA+  تا این تاریخ، حدود 30 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور با درجه‌بندی  A (کیفیت بهداشتی مطلوب) وA+  (کیفیت بهداشتی ممتاز) قابل تأمین است.

وی گفت: بدیهی است به مرور زمان و با اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی مردم شریف استان در خصوص وجود محصولات با کیفیت‌تر و نیز تقاضاهایی که از طرف کشتارگاه‌های موجود برای ارتقای کیفی داریم، یقیناً شاهد تطبیق هرچه بیشترو سریع‌تر کشتارگاه‌ها با ضوابط ارتقای کیفیت بهداشتی این طرح خواهیم بود و لذا بر این ظرفیت -در کشور- تا آخر سال جاری و سال بعد افزوده خواهد شد.

نکتۀ مهم دیگر این است که برای شناساندن راحت رتبه‌بندی گوشت مرغ به مردم، از رنگ‌های شاخص به صورت نوار رنگی سبز برای مرغ رتبۀ (A+) ، نوار رنگی آبی برای مرغ رتبۀ (A)  و نوار رنگی نارنجی برای مرغ رتبۀ (B) در قسمت انتهای پهن بسته‌بندی با رعایت الگوی برچسب گذاری استفاده خواهد شد.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244785
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه