• 1399/01/24 - 22:36
  • تعداد بازدید : 486
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان:

رعایت اصول بهداشتی- قرنطینه‌ای در کنترل بیماری‌های واگیر دامی از جمله تب برفکی نقش کلیدی دارد

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان در جلسۀ هماهنگی با جمعی از بهره‌برداران مستقر در مجتمع‌های دامی شهرستان شهرکرد بر انجام دستورالعمل‎‌های بهداشتی- قرنطینه‌ای دامپزشکی تأکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، با توجه به گزارش وقوع بیماری تب برفکی در چند واحد دامی استان، جلسه‌ای به دعوت و ریاست معاون امور دام جهاد کشاورزی و با حضور معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان جهت انجام هماهنگی‌های بهداشتی-قرنطینه‌ای با جمعی از بهره‌برداران مستقر در مجتمع‌های دامی شهرستان شهرکرد (به نمایندگی از دامداری‌های صنعتی استان) تشکیل شد.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان بر اهمیت و ضرورت اقدامات بهداشتی-قرنطینه‌ای در واحدهای دامی تأکید کرد و گفت: ویروس عامل بیماری تب برفکی دارای سویه‌ها و تحت تیپ‌های مختلف است که کار مبارزه با آن را از طریق واکسیناسیون به تنهایی، مشکل می‌کند.

دکتر حسین صالحی افزود: یکی از راه‌های پیشگیری از بروز و شیوع بیماری تب برفکی در جمعیت دام سبک و سنگین (گوسفند، بز، گاو و گوساله) انجام واکسیناسیون هدفمند است (زیر نظر دامپزشک مسئول فنی-بهداشتی مجتمع، با رعایت فاصلۀ زمانی مناسب، شرایط مناسب تزریق واکسن، انتخاب واکسن مناسب و رعایت تکرار واکسیناسیون به موقع) و به دلیل ایمنی کوتاه مدت ناشی از واکسیناسیون، می‌طلبد تا دامداران برای تکرار برنامۀ واکسیناسیون، برنامه‌ریزی و اقدام لازم را انجام دهند.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان به عدم وجود درمان مؤثر و قطعی این بیماری ویروسی اشاره داشت و تصریح کرد: طیف درمان‌های موجود نقش درمان حمایتی و مقابله با عفونت‌های ثانویۀ احتمالی را داشته، نیز واکسیناسیون به تنهایی نمی‌تواند در جلوگیری از رخداد بیماری مؤثر باشد لذا رعایت اصول بهداشتی- قرنطینه‌ای در کنترل بیماری‌های واگیر دامی از جمله تب برفکی نقش کلیدی دارد.

در ادامه دکتر صالحی مهم‌ترین اصول  بهداشتی-قرنطینه‌ای را به شرح زیر عنوان کرد:

-کنترل جابجایی دام، تردد افراد و خودروهای حمل و نقل نهاده‌ها و محصولات دامی (که می‌بایست در هر واحد دامی به صورت مجزا و همچنین در قالب مدیریت متمرکز و واحد در مجتمع‌های دامی و زیر نظر مدیریت جهاد کشاورزی انجام شوند).

-واکسیناسیون همزمان و هماهنگ (انتخاب و تأمین واکسن مناسب، همچنین پوشش واکسیناسیون هماهنگ تحت مدیریت واحد مجتمع که منجر به دستیابی به سطح ایمنی قابل قبول شود).

- رعایت ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای و مدیریت دام‌های مبتلا، ضایعات عفونی و تلفات احتمالی (تحت مدیریت واحد مجتمع).

-و ...

وی از سازمان جهاد کشاورزی و بهره‌برداران (به ویژه مجتمع‌های دامی) خواست نسبت به اقدام به موقع جهت صدور و تمدید پروانه‌های فعالیت (تأسیس و بهره‌برداری) به صورت منظم، بدون تأخیر و مستمر اقدام کنند تا منجر به دستیابی و حفظ آمادگی لازم و همیشگی برای مواجهه با موارد رخداد احتمالی بیماری‌ها شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 251018
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه