• 1397/11/01 - 19:04
  • تعداد بازدید : 1243
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
همایش آشنایی با بیماری بروسلوز (تب مالت):

در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان، برگزار شد

همایش آشنایی با بیماری بروسلوز (تب مالت) در انسان و دام در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، همایش آشنایی با بیماری بروسلوز (تب مالت) در انسان و دام، ویژۀ دامداران استان در محل سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد.

در این همایش که با همکاری سه جانبۀ مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد، تعدادی از کارشناسان این مجموعه ها و دامداران، حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه، جان محمد الله یاری، مدیر کل تعاون روستایی استان، با اشاره به اهمیت شغل دامداری و دامپروری اظهار داشت: دامداران ستون و محور اصلی صنعت دامداری هستند و تلاش و کوشش آنها ارزشمند و قابل تقدیر است.

سپس دکتر حسن جهانبازی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، ضمن مهم دانستن امر آموزش در مباحث مختلف، اظهار داشت: گسترش آموزش و ارتقای آگاهی رسانی عوامل انسانی، زنجیرۀ تولید، رمز توسعۀ پایدار هستند.

وی افزود: اگر آموزش افزایش یابد و با کیفیت و کمیت مناسب صورت گیرد در بسیاری از هزینه ها مانند هزینۀ درمان، صرفه جویی خواهد شد.

در ادامه دکتر عباس گنجی، سرپرست اداره تشخیص و درمان اداره کل دامپزشکی استان،با تشریح عامل بیماری، نحوۀ انتقال، درمان و پیشگیری و کنترل بیماری بروسلوز در دام، اظهار داشت: عامل بیماری بروسلوز دام یک باکتری است که از طریق خوراکی، خراش های پوست و مخاطات وارد بدن دام می شود.

وی گفت: این باکتری به افتخار کاشف میکروب عامل بیماری که دانشمندی بنام بروس بوده است، بروسلا نامگذاری شد و بیماری ناشی از آن نیز بروسلوز گفته می شود. تعداد اندک این باکتری می تواند در یک حیوان حساس سبب بروز بیماری شود و در مواردی هم اگر تعداد میکروب بسیار بالا باشد می تواند در دامی که با واکسیناسیون ایمن شده است سبب بیماری شود.

دکتر گنجی افزود: این بیماری در دام قابل درمان نیست، چراکه هم هزینه و زمان زیادی برای درمان باید صرف شود و هم به طور کامل بدن دام از این باکتری پاک نخواهد شد، زیرا باکتری در درون سلول وجود دارد و مصرف آنتی بیوتیک به مرگ باکتری منجر نخواهد شد و در عین حال سیستم ایمنی بدن آن را به خوبی شناسایی نمی کند.

دکتر گنجی بیان داشت: از جمله علایم مهم این بیماری در دام، سقط جنین است که عموماً در اولین آبستنی پس از ابتلا به این بیماری رخ می دهد، هر چند که این علامت هم ممکن است دیده نشود. از لحاظ ظاهر دام، علایم خاصی دیده نمی شود و گاهی اوقات کاهش تولید شیر، کاهش وزن و تورم مفاصل ممکن است دیده شوند که علایم اختصاصی این بیماری نیستند.

دکتر گنجی ادامه داد: بهترین روش مبارزه با این بیماری شناسایی دام مشکوک به این بیماری با انجام آزمایش های مختص به بیماری بوده که پس از تشخیص باید دام بیمار جدا شود و در اسرع وقت و تحت نظر دامپزشکی به کشتارگاه فرستاده شود. از طرفی انجام واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز در دام ها طبق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی بسیار موثر است که همکاری همه جانبۀ دامداران با اکیپ های واکسیناسیون را می طلبد.

سپس مهندی شوقی: کارشناس آموزش بیماری های مشترک دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز با اشاره به نحوۀ انتقال بیماری از دام یا محصولات دامی به انسان اظهار داشت: بیماری در انسان به سه مرحله حاد، تحت حاد و مزمن تقسیم می شود.

وی افزود: این بیماری اگر در بافت های حساسی مثل مغز بروز کند می تواند سبب مرگ حتمی انسان شود یا اگر در عضو حساسی مثل چشم رخ دهد سبب تاری دید می شود.

سپس مهندس طالبی، معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، اظهار داشت: از آنجایی که آموزش امری مهم برای ارتقای آگاهی و نوعی سرمایه گذاری است، معاونت آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در خصوص رفع نیازهای آموزشی و تحقیقاتی حوزۀ بهداشت در واحدهای دامداری استان آمادگی کامل دارد.

در پایان این جلسه، مدرسین این دورۀ آموزشی، به پرسش های مطرح شده دامدارن در خصوص این بیماری پاسخ دادند.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 5187
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه