در هفتۀ گذشته؛
بیش از دویست کیلوگرم فرآوردۀ خام دامی غیر قابل مصرف در شهرستان کیار از چرخۀ مصرف انسانی خارج شد
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار از ضبط بیش از 200 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی خبر داد
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مجید علائی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اعلام این خبر اظهار داشت: اکیپهای نظارت و بازرسی فرآوردههای خام دامی این شبکه در سطح شهرستان به صورت شبانهروزی انجام می شود.
وی گفت: تمام واحدهای صنفی مرتبط با فرآورده های خام دامی باید تحت پوشش بازرسیهای بهداشتی دامپزشکی باشند، خواه این واحدها، واحدهای تولیدی بوده و یا واحد بستهبندی یا عرضۀ کنندۀ این محصولات باشند.
علائی افزود: فرآوردههای خام دامی تحت پوشش نظارتهای بهداشتی دامپزشکی داری برچسب مشخصات (لیبل) و یا مهر و لوگو (آرم) دامپزشکی هستند و در برچسب مشخصات، کد بهداشتی دامپزشکی، تاریخ تولید و زمان مصرف محصول درج شده است که نباید مخدوش باشند.
علائی تأکید کرد: برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نه تنها از طریق حیوان زنده به انسان منتقل میشوند، بلکه فرآوردههای خام دامی غیر بهداشتی نیز میتوانند عامل انتقال اینگونه از بیماریها باشند.
علائی بیان داشت: کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی، رعایت نکردن زمان مصرف گوشت قرمز از زمان استحصال میتواند مخاطرهآمیز باشد. کشتار در خارج از محیط کشتارگاه هم سبب آلودگی محیط شده و هم عامل انتقال و گسترش بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است.
علائی به وجود سالن پیش سرد در کشتارگاههای مجاز اشاره کرد و گفت: گوشت قرمز و آلایشهای خوراکی دامی (دل، جگر، قلوه) پس از ذبح دام باید به مدت حداقل 24 تا 48 ساعت در دمای یخچال ( صفر تا 4 درجه سانتی گراد) را طی کند تا فعل و انفعالات شیمیایی در بافت آنها سبب اسیدی شدن شده که گوشت را تردتر کرده و از طرفی عوامل بیماریزای انسانی مانند عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) که ممکن است در این بافتهای حیوانی حضور داشته باشد را غیر فعال کند.
علائی در پایان متذکر شد: مصرفکنندگان فرآوردههای خام دامی هرگونه موارد غیر بهداشتی را میتوانند به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر دهید