• 1398/01/06 - 13:09
  • تعداد بازدید : 554
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
سرپرست ادراه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان، عنوان کرد:

طرح تشدید و افزایش نظارت و بازرسی های بهداشتی ویژه ایام نوروز اجرایی شد

با فرا رسیدن ایام نوروز، اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی، نظارت های ویژه ای بر مواد غذایی با منشاء دامی خواهند داشت

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر رسول شیروانی، سرپرست اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان، از تشدید نظارت بر واحدهای تولید، نگهداری، فرآوری، توزیع و حمل و نقل مواد خام دامی، از 25 اسفند 97 تا 17 فروردین 98 خبر داد.

دکتر شیروانی با بیان نکات بهداشتی مواد خام دامی افزود: شهروندان و مسافران نوروزی، مواد خام دامی (گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوشت ماهی، آلایش های خوراکی، تخم مرغ و سایر فرآورده های خام دامی مورد نیاز) را صرفاً از مراکز مجاز تهیه کنند.

وی گفت: هنگام خرید محصولات دامی به برچسب (لیبل) معتبر، تاریخ اعتبار محصول (شامل زمان تولید و زمان انقضای مصرف)، کد بهداشتی دامپزشکی و مخدوش نبودن این مشخصات توجه کنند.

دکتر شیروانی بیان داشت: با توجه به این که شرایط نگهدای هر محصول دامی متفاوت است، لذا این شرایط، برابر مندرجات برچسب (لیبل) محصول از زمان تولید تا مصرف می بایست رعایت شوند. به عنوان مثال تاریخ لاشۀ دام سبک (گوسفند و بز) به صورت گرم ( صفر تا چهار درجه) حداکثر تا 72 ساعت پس از خروج از پیش سرد، منقضی شده که قابل نگهداری و عرضه در مراکز عرضه نبوده و گوشت گاو و گوسالۀ بسته بندی شده (منجمد) با نگهداری در شرایط محیطی مناسب تا یک سال قابل نگهداری و عرضه در مراکز مجاز می باشد.

وی تصریح کرد: مسافران نوروزی و شهروندان در صورت مشاهدۀ هرگونه تخلف بهداشتی در تهیه، نگهداری، حمل و نقل و عرضۀ فرآورده های خام دامی خوراکی در سطح مراکز عرضه به ویژه: کشتار دام در خارج از کشتارگاه، عرضۀ گوشت قرمز فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، عرضۀ مرغ خارج از بسته بندی، مخدوش بودن مشخصات محصول، مخدوش بودن یا نبود تاریخ تولید یا انقضای مصرف محصول، عرضۀ فراورده های خام دامی با ظاهر و شرایط محیطی نامناسب و ... را به شبکه های دامپزشکی شهرستان یا به شماره تلفن گویای 1512 اطلاع دهند.

وی ادامه داد: مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص تهیه، نگهداری، حمل و نقل و عرضۀ فرآورده های خام دامی خوراکی می توانند از خدمات مشاوره ای شبکه های دامپزشکی بهره مند شوند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 8042
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه