• 1398/07/17 - 10:04
  • تعداد بازدید : 1390
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت گرامیداشت هفتۀ دامپزشکی؛

دانش‌آموزان دبیرستان نمونه دولتی شبانه‌روزی فرزانگان شلمزار، با برخی از فعالیت‌های دامپزشکی آشنا شدند

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، کارشناسان شبکه دامپزشکی این شهرستان با حضور در دبیرستان نمونه دولتی فرزانگان شلمزار، دانش‌آموزان را با برخی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (دام) آشنا کردند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار به گستردگی و اهمیت فعالیت‌های دامپزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: نظارت بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی از ابتدا (تولید) تا مرحلۀ عرضه را دامپزشکی بر عهده دارد و تنوع این فرآورده‌ها نظارت‌های متنوع، مؤثر و مناسب را طلب می‌کند.

علائی به وظیفۀ کنترل و پیشگیری بیماری های دام و بیماری های مشترک بین انسان ودام اشاره کرد و گفت: کارکنان دامپزشکی همچون سربازان گمنام، در خط مقدم مبارزه با این بیماری‌ها قرار دارند و امنیت غذایی و سلامت جامعه مرهون خدمات و حتی ابتلای این قشر زحمت کش به برخی از بیماری‌های مشترک است.

وی به دو بیماری مشترک، تحت عنوان هاری و عامل تب‌خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) اشاره و تصریح کرد: عامل بیماری هاری یک ویروس است که در تمام حیوانات خونگرم می‌تواند سبب بروز بیماری شده و در صورت عدم انجام اقدامات درمانی و حمایتی به موقع، مرگ را به همراه خواهد داشت.

علائی گفت: ویروس هاری اغلب در اثر گاز گرفتن حیوان هار و از طریق بزاق آلوده به ویروس، به بدن حیوان یا انسان وارد شده و در محل گزش، خود را به انتهای اعصاب ناحیه رسانده و از این راه، به سمت سیستم اعصاب مرکزی (نخاع و سپس مغز) حرکت می‌کند.

وی با برشمردن علایم بیماری گفت: هاری در تمام حیوانات علایم یکسانی ندارد اما در اغلب گوشتخوارانی مانند سگ‌سانان (گرگ، سگ، شغال و ...) علایمی مانند پرخاشگری، حمله‌وری، ریزش بزاق، گاز گرفتن اجسام بی‌جان (سنگ، چوب و ...) بیشتر دیده می‌شود.

وی گفت: آسان‌ترین و بهترین راه برای مقابله با این بیماری، واکسیناسیون سگ‌های صاحبدار (سگ‌های گله، نگهبان و خانگی) است که از سن سه ماهگی می‌توان واکسیناسیون را آغاز کرد و طبق دستورالعمل تولید کنندۀ واکسن، واکسیناسیون را باید تکرار کرد.

مجید علائی در مورد بیماری CCHF در انسان این‌گونه عنوان داشت: ابتلا به عامل این بیماری در دام‌های اهلی معمولاً سبب بروز بیماری نشده و علایم بالینی شاخصی وجود ندارد. به عبارتی ویروس عامل این بیماری، تنها می‌تواند دام ها را آلوده (و نه بیمار) کند و از طریق نیش کنۀ آلوده یا تماس با خون و لاشۀ تازۀ دام آلوده، می‌تواند به انسان منتقل شود.

علائی تأکید کرد: رعایت شرایط بهداشتی و کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز که لاشۀ تازه کشتار شده مدت زمان حدود  24 ساعت را در پیش سرد نگهداری می‌کنند، سبب از بین رفتن یا غیر فعال شدن عوامل میکروبی احتمالی موجود در آن، می‌شود.

مجید علائی افزود: بازرسان بهداشتی شبکه دامپزشکی این شهرستان به صورت شبانه‌روزی بر تمامی واحدهای حوزۀ دامپزشکی نظارت دارند و آمادۀ دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص موارد احتمالی غیر بهداشتی در شهرستان است که مصرف‌کنندگان فرآورده‌های خام دامی می‌توانند با شماره تلفکس 32624331 گزارش‌های خود را درمیان بگذارند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 244659
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید