• 1398/04/10 - 12:49
  • تعداد بازدید : 374
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با همت و تلاش اکیپ‌های نظارت بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار

حدود 125 کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی غیر قابل مصرف از چرخۀ مصرف انسانی خارج شد

با تلاش‌ها و پیگیری‌های شبانه‌روزی اکیپ‌های نظارت بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، امنیت و سلامت فرآورده‌های خام دامی این شهرستان تأمین می‌شود

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اعلام این خبر اظهار داشت: نظارت های بهداشتی دامپزشکی بر تمامی فرآورده‌های خام دامی، از ابتدای تولید تا زمان مصرف به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود.

مجید علائی گفت: هدف تأمین سلامت غذایی از مزرعه تا سفره در این شهرستان، محقق نخواهد شد مگر با تلاش و پیگیری مجدانۀ پرسنل و اکیپ‌های نظارت بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار؛ چراکه با گستردگی و تنوع وظایف دامپزشکی در مباحث بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و ... همچنین مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و کنترل و نظارت‌های بهداشتی بر فرآورده های خام دامی، این فعالیت‌ها باید به صورت شبانه‌روزی انجام شوند.

علائی افزود: بسیاری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان نه تنها از طریق حیوان زنده بلکه از طریق محصولات به دست آمده از دام‌ها، به انسان منتقل می‌شوند که در این میان می توان به بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) اشاره کرد.

وی افزود: عامل این بیماری یک ویروس است که می‌تواند دام‌های اهلی مانند گاو، گوسفند و بز را آلوده کرده بدون اینکه علایمی از بیماری ایجاد کند و سپس از راه‌های مختلف مانند گزش کنه، تماس با خون، ترشحات و لاشۀ تازه، مصرف خام یا نیم پختۀ گوشت و آلایش‌های خوراکی دامی (دل، جگر، قلوه) به انسان منتقل شود.

وی گفت: تماس مستقیم و محافظت نشده (عدم استفاده از دستکش، عینک، کلاه، ماسک، چکمه و..) در هنگام ذبح دام، همچنین ذبح دام در خارج از کشتارگاه از جمله عوامل انتقال عامل بیماری به انسان است.

علائی تأکید کرد: مصرف کنندگان این نوع محصولات، باید از تهیه و مصرف گوشت قرمز و آلایش‌های خوراکی دام خارج از نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی (کشتار غیرمجاز خارج از کشتارگاه) جداً خودداری کنند.

وی بیان داشت: پس از کشتار دام نباید از گوشت و آلایش‌های خوراکی دامی تازه استفاده کرد و می‌باید آنها را به مدت حداقل 24 تا 48 ساعت در دمای یخچال ( صفر تا چهار درجه سانتی گراد) نگهداری کرد تا با تغییرات ایجاد شده در بافت گوشت قرمز و آلایش‌های خوراکی، حالت اسیدی شدن اتفاق افتاده و این محیط اسیدی سبب از بین رفتن ویروس عامل بیماری -در صورت وجود در این دسته از محصولات- خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان کیار,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133989
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید