• 1397/11/17 - 12:05
  • تعداد بازدید : 1872
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با همکاری اداره کل دامپزشکی و سازمان تعاون روستایی استان:

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برگزار شد

تعدادی از مرغداران و اعضای تعاونی ها و اتحادیه های طیور استان در این دورۀ آموزشی شرکت کردند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر رسول شیروانی، مسئول ادارۀ آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: این دورۀ آموزشی با هدف آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، آشنایی با اقدامات امنیت زیستی، دستورالعمل های برنامه ملی کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محل سالن اجتماعات سازمان تعاون روستایی استان برگزار شد.

در ابتدای این دورۀ آموزشی، افشین حیدری، مدیر تعاون روستایی استان، با اشاره به مشکلات و چالش های شرکت ها و اتحادیه های تعاونی استان، اظهار داشت: رفع مشکلات تعاونی ها نیازمند مجموعه اقدامات هماهنگ و سنجیده است که دستیابی به آن در گرو آموزش است.

وی افزود: معجزۀ آموزش، می تواند هر تحول سازنده ای را به ارمغان آورد و اجرای برنامه های آموزسی در قالب یک نظام آموزشی مدون و منطبق با ویژگی های فراگیران و نیازهای آنان سبب کارآمد شدن آموزش و مثمر ثمر بودن آن می شود.

سپس دکتر شهاب بهادران، عضو هیئت علمی دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد با اشاره به ویروسی بودن عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به تشریح این بیماری پرداخت و اظهار داشت: ویروس عامل بیماری به دلیل داشتن غشاء، دارای حساسیت بالای به شرایط محیطی است اما در ترشحات و مدفوع پرندگان دافع ویروس یا بیمار به مدت طولانی به شکل فعال و بیماری زا باقی مانده و حتی با ضدعفونی کننده ها نیز از بین نمی رود.

وی افزود: اگر یک پرندۀ آزاد پرواز مانند گنجشک به بیماری مبتلا نباشد اما می تواند با پاهای خود مدفوع آلوده به ویروس یک پرندۀ بیمار را به مرغدای یا انبار دان منتقل کرده و سبب درگیری مرغداری می شود. بنابراین کنترل ورود جانوران موذی و پرندگان آزاد پرواز به مرغداری دارای اهمیت است.

دکتر بهادران افزود: در صورت بروز بیماری در یک واحد مرغداری در ابتدا کارگران و صاحب مرغداری و سپس خانواده های آنها و در درجۀ دوم افراد مراجعه کننده به مرغداری مانند دامپزشکان در معرض خطر خواهند بود.

در ادامه دکتر مجید صادقی، کارشناس طیور اداره کل دامپزشکی استان به تعدادی از مواردی که مرغداران، ملزم به رعایت آنها هستند اشاره کرد و بیان داشت: حصارکشی مرغداری، وجود حوضچه های ضدعفونی برای ضدعفونی خودروها و برای افرادی که در مرغداری تردد می کنند الزامی است.

وی گفت: برای این که مادۀ ضدعفونی کنندۀ مورد استفاده در حوضچه های ضدعفونی کننده چکمه و کفش افراد، مؤثر واقع شود لازم است با استفاده از دستگاه چکمه شو یا برس مخصوص ابتدا آلودگی های چکمه ها زدوده شوند. از طرفی راه های ارتباطی بین سالن ها و محل تردد افراد و حمل مواد به صورتی باشد که قابل شستشو و ضدعفونی کردن باشد.

سپس دکتر سید حسن محمدی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان، برخی از مواد دستورالعمل برنامۀ ملی کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را تشریح کرد و گفت: در این دستورالعمل دامپزشکی موظف شده است که در مواردی که مرگ مشکوک پرندگان رخ داده است، یا طیور بیمار با علایم مشکوک به این بیماری وجود دارد، نمونه گیری لازم را انجام داده و برای انجام آزمایش های مربوطه نمونه ها را ارسال کند.

وی گفت: پس از نمونه برداری از یک واحد مرغداری، قبل از این که نتایج آزمایش مشخص شود، آن واحد مرغداری باید به طور کامل قرنطینه شود و خروج هرگونه محموله ای از آن واحد مرغداری به محیط خارج اکیداً ممنوع است.

در ادامل، دکتر اردشیر گنجی، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان به مباحث رعایت اصول بهداشتی در مراحل بارگیری، کشتار، بسته بندی، حمل و عرضۀ محصولات مرتبط با صنایع مرغداری پرداخت.

دکتر گنجی اظهارداشت: از تمام مزارع پرورش نیمچۀ گوشتی در پایان دورۀ پرورش نمونه هایی جهت بررسی باقی ماندۀ آنتی بیوتیک گرفته می شود، بنابراین لازم است که دورۀ پرهیز مصرف آنتی بیوتیک هایی که احتمالاً در طول دورۀ پرورش مصرف شده اند، رعایت شوند.

وی گفت: اگر برای ضدعفونی آب و دان در یک واحد مرغداری، از ترکیبات شیمیایی استفاده می شود، باید دورۀ پرهیز مصرف آن ترکیب را به خوبی رعایت کند چرا که علیرغم عدم مصرف آنتی بیوتیک، در آزمایش های باقی ماندۀ آنتی بیوتیک در لاشۀ طیور، تداخل ایجاد می کند.

در پایان این دوره، هریک از مدرسین به پرسش های مطرح شده در حوزۀ مباحث خود، پاسخ دادند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6052
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید