با همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوهرنگ؛
نظارتهای بهداشتی بر دامهای قربانی و مراکز عرضۀ فرآوردهای خام دامی به اجرا درآمد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ، طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی به مناسبت عید سعید قربان در سطح این شهرستان اجرایی شد
خسرو خسروی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: تضمین سلامت و امنیت غذایی در حوزۀ دامپزشکی با انجام فعالیت های شبانه روزی کارشناسان این شبکه به دست می آید.
خسروی بیان داشت: کارشناسان شبکه دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان این شهرستان به مناسبت عید سعید قربان با مراجعه به واحدهای عرضۀ فرآورده های خام دامی علاوه بر انجام وظایف کنترلی و نظارتی خود اقدام به آموزش چهره به چهره به مسئولین و دیگر افراد شاغل در آن واحد صنفی پرداختند.
وی با اشاره به اهمیت بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان، افزود: مسئول واحدهای صنفی تولید، توزیع، حمل و عرضه کنندۀ فرآورده های خام دامی باید بدانند که درصورت عدم رعایت شرایط مناسب بهداشتی در درجۀ اول سلامت خود و خانوادۀ خود را به خطر میاندازند و در مرحلۀ بعد، به سلامت دیگر افراد جامعه صدمه خواهند زد.
خسروی گفت: توصیه می شود که کشتار در کشتارگاه انجام شود چراکه نظارت های بهداشتی دامپزشکی قبل، حین و پس از کشتار صورت گرفته و سلامت آن مادۀ غذایی تضمین می شود. از طرفی آلودگی محیطی رخ نداده و عومال مختلف بیماری زای احتمالی نیز گسترش پیدا نمی کنند.
خسروی عنوان داشت: با وجود فصل گرم سال و فعالیت حشرات به ویژه کنه ها، احتمال انتقال ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) بیشتر میشود اما نباید فراموش کرد که تماس مستقیم با ترشحات دام آلوده، همچنین تماس با خون و لاشۀ تازۀ دام آلوده نیز راههای مهم دیگر در انتقال عامل بیماری به انسان است که در تماس محافظت نشده می تواند مخاطره آمیز باشد.
نظر دهید