• 1398/03/25 - 10:59
  • تعداد بازدید : 957
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در محل جهاد کشاورزی دزک:

کارگاه آموزشی آشنایی با نقش حیوانات در انتقال CCHF برگزار شد

زنان روستایی با عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو و نحوۀ انتقال آن از حیوان به انسان آشنا شدند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار اظهار داشت: این کارگاه آموزشی با هدف آموزش زنان روستایی در محل جهاد کشاورزی دزک برگزار شد.

مجید علایی گفت: بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو، در انسان به این نام خوانده می شود چراکه با علایم تب و خونریزی همراه بوده و از طرفی اولین موارد رسمی گزارش این بیماری در منطقۀ کریمه (جنوب کشور اوکراین) و همچنین از کشور کنگو، سبب شده تا به نام شناخته شود.

وی افزود: عامل بیماری، یک ویروس است که وارد بدن حیواناتی مانند گاو، گوسفند و بز شده اما در اغلب موارد، علایم بیماری را باعث نمی شود. هرچند ممکن است تب گذرا در حیوان به وجود آورده که صاحب دام متوجه بروز تب در حیوان آلوده نشود.

علایی ادامه داد: یکی از مهم ترین راه های انتقال عامل این بیماری از دام آلوده به انسان، گزش کنه است. کنه ها با گزش یک دام آلوده به ویروس، عامل بیماری را وارد بدن خود می کنند و سپس با گزش یک انسان سالم سبب انتقال ویروس بیماری به بدن آن فرد شده که مبتلا به بیماری خواهد شد.

علایی بیان داشت: متأسفانه زمانی که یک کنه به ویروس عامل این بیماری آلوده شود تا پایان عمر خود، آلوده باقی مانده و از طرفی در زمان تخم گذاری کنه، این آلودگی ویروسی به نسل بعد کنه منتقل شده و بدین ترتیب ماندگاری ویروس را در محیط، سبب می شود.

وی افزود: از آنجایی که دام آلوده هیچگونه علامتی از بیماری ندارد، بنابراین، کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه سبب آلوده شدن محیط به عامل بیماری شده و از طرفی تماس فرد سلاخ یا افراد مختلف دیگر با خون و ترشحات و ... دام تازه کشتار شده می تواند باعث بیمار شدن آنها شود.

مجید علایی به راه های پیشگیری از بروز این بیماری اشاره کرد و گفت: کشتار دام فقط باید در کشتارگاه که اصول بهداشتی رعایت می شوند، انجام شود و از طرفی پس از کشتار دام، لاشه و آلایش های خوراکی دامی (دل، جگر، قلوه) در پیش سرد نگهداری شده که فعل و انفعالات بعد از کشتار سبب اسیدی شدن گوشت و آلایش های خوراکی شده که این شرایط باعث از بین رفتن ویروس عامل بیماری احتمالی موجود، خواهد شد.

وی تأکید کرد: گوشت قرمز و آلایش های خوراکی دام، قبل از مصرف، باید علاوه بر این که به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری شده همچنین به صورت کاملاً پخته مصرف شده و از مصرف جگر به صورت خام یا نیم پخته، جداً پرهیز شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 133561
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه