کارگاه آموزشی آشنایی با نحوۀ انتقال بیماری تب کریمه-کنگو از دام به انسان؛
ویژۀ کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل برگزار شد
کادر بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل با عامل بیماری CCHF و نحوۀ انتقال آن از دام به انسان، آشنا شدند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان اردل اظهار داشت: با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) در انسان، کارگاه آموزشی آشنایی با نحوۀ انتقال عامل این بیماری از دام به انسان، با حضور کارکنان بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل، برگزار شد.
دکتر رضا کریمی بیان داشت: در این کارگاه آموزشی، مباحثی از جمله عامل بیماری و نقش دام در انتقال آن به انسان، برای حاضران در این جلسه تشریح شد.
وی گفت: تب خونریزی دهندۀ كریمه-كنگو یك بیماری ویروسی حاد تب دار و خونریزی دهنده در انسان است كه از دام آلوده از طریق مستقیم یا از راه گزش کنه های آلوده، به انسان منتقل می شود و با توجه به نزدیك شدن فصل گرم سال و افزایش فعالیت كنه ها خطر ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می كند.
دكتر كریمی افزود: با توجه به اینكه تب خونریزی دهندۀ كریمه-كنگو در انسنا، یك بیماری شغلی محسوب می شود از دامداران، افراد شاغل در كشتارگاه ها، قصابان و تمام افرادی كه به نحوی با دام در ارتباط هستند درخواست کرد كه نكات بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند.
وی همچنین توصیه کرد پس از ذبح دام، گوشت و فرآورده های خام دامی خوراکی حاصله به مدت حدود 24 ساعت در یخچال با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد قرار گیرند.
وی تأکید کرد: مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی، گوشت و فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز که تحت نظارت دامپزشکی هستند تهیه و به لیبل (برچسب مشخصات) و مهر دامپزشکی توجه کنند.
نظر دهید