در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان:
نشست هماندیشی چگونگی واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی برگزار شد
هیئت مدیرههای گاوداریهای صنعتی، پیگیریهای لازم برای خرید واکسن بهادار تب برفکی را عهدهدار شدند.
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، جلسۀ هماندیشی در خصوص نحوۀ انجام واکسیناسیون جمعیت گاوی استان علیه بیماری تب برفکی به ریاست مدیرکل دامپزشکی و با حضور نمایندۀ استانداری، نمایندۀ جهاد کشاورزی و رؤسای هیت مدیرههای گاوداریهای صنعتی، در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیرکل دامپزشکی استان، ضمن اشاره به ویروسی بودن عامل بیماری، اظهار داشت: بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای مهم واگیر در صنعت دامداری و دامپروری است که به دلیل آنکه ویروس عامل بیماری دارای سویه و تحت سویههای مختلف است، میتواند سلامت جمعیت دامی (گاو، گوسفند و بز و حتی حیات وحش) را تهدید کند.
دکتر سلطانی افزود: این ویروس در هوای سرد، ماندگاری زیادی در محیط داشته و میتواند به دنبال نقل و انتقال دام آلوده به ویروس یا از طریق کامیونهای حمل دام، کود و نهاده های دامی آلوده از یک منطقه به منطقۀ دیگر منتقل شود. برخی از سویههای این ویروس حدت و واگیری بالایی داشته و سبب بروز تلفات در دامهای مبتلا میشوند.
سلطانی گفت: اغلب دامداران با علایم بیماری و عواقب آن (کاهش تولید و حتی قطع تولید) آشنایی کامل دارند چراکه این بیماری میتواند سبب ایجاد خسارتهای فراوان اقتصادی در یک واحد پروش دام شود. از طرفی دامهایی که از این بیماری جان سالم بهدر میبرند، مدت زمان طولانی نیاز دارند تا به سطح تولید قبلی خود برسند که در طی این مدت، هزینههای زیادی به دامداران تحمیل میشود.
سلطانی بیان داشت: حدود هفتادوپنج هزار رأس گاو و گوساله و حدود دو میلیونوپانصد هزار رأس گوسفند و بز موجود در استان میتوانند به این ویروس آلوده شوند و یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری در این جمعت دامی، انجام واکسیناسیون مناسب و به موقع است.
دکتر سلطانی با اشاره به وجود انواع واکسن برای این بیماری، گفت: واکسن بهادار تب برفکی مناسب برای استفاده در جمعیت گاو و گوساله، در کشور و استان موجود است که همۀ سویههای ویروس تب برفکی که در حال حاضر در گردش بین جمعت دامی کشور میباشد را دارا است و با توجه به عدم تأمین هزینۀ واکسن از منابع مالی و اعتبارات استانی و ملی، لازم است، هیئت مدیرههای گاوداریهای صنعتی برای تأمین هزینۀ آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: نگهداری از واکسن تهیه شده و تلقیح رایگان آن بر عهدۀ دامپزشکی خواهد بود اما برای دستیابی به مطلوب مورد نظر، لازم است در اسرع وقت، واکسن مورد نظر تهیه شود و همۀ صاحبان گاوداریهای صنعتی جهت انجام واکسیناسیون، همکاریهای لازم را با دامپزشکی داشته باشند؛ چراکه هر چقدر تعداد دام تحت پوشش واکسیناسیون بیشتر باشد، قدم برداشته شده برای پیشگیری از بیماری مناسبتر و با نتایج بهتری همراه خواهد بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر انجام واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی، جلوگیری از ورود و خروج غیرمجاز دام و همچنین رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای واحدهای مربوطه، در کاهش موارد بروز این بیماری دارای اهمیت بسیاری هستند.
در ادامۀ این جلسه، حاضرین به بحث و تبادل نظر پرداختند و مقرر شد هزینۀ تأمین واکسن برای گاوداریهای سنتی از طریق معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان پیگیری شود.
نظر دهید