مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد:
طرح ساماندهی ذبح و نظارت بهداشتی بر دامهای قربانی با موفقیت پایان یافت
بسیاری از مردم ذبح دامهای قربانی خود را در کشتارگاه دام انجام داده و از خدمات نظارتی و بهداشتی دامپزشکی بهرهمند شدند
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر اظهار داشت: این طرح به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام و تضمین سلامت و امنیت فرآوردههای خام دامی در استان برای نخستین بار اجرا شد که با استقبال خوب مردم روبهرو شد.
دکتر حسینعلی سلطانی بیان داشت: بسیاری از موارد کشتار دام به نیت ادای نذر، در کشتارگاه دام انجام شد و اکیپهای ناظر و بهداشتی مستقر در میادین فروش دام مجاز و کشتارگاه دام به ارائۀ خدمات دامپزشکی پرداختند.
سلطانی افزود: با توجه به پیش رو بودن ماه محرم و صفر و آیینهای خاص این ماهها؛ میطلبد که این طرح کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی بر این دسته از نذورات، در این دو ماه عزیز نیز ادامه یابد.
سلطانی گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند اطلاعرسانی همگانی از طریق رسانههای مردمی به ویژه صدا و سیمای مرکز استان، پایگاههای خبری و نشریات هستیم.
دکتر سلطانی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام می توانند از راههای مختلف به انسان منتقل شوند و برخی از آنها وابسته به فصل خاصی نبوده و در تمام طول سال قابل انتقال به انسان هستند. از طرفی فرآوردههای خام دامی حاصله نیز میتوانند در انتقال برخی از عوامل بیماریزای مشترک، نقش داشته باشند که روز، ماه و فصل در آن دخیل نیستند و این اهمیت موضوع را دوچندان میکند.
وی گفت: کنترل سلامت دام زنده، بازرسیهای بهداشتی-شرعی در حین و پس از ذبح دام، پیشسرد گذاری لاشه و آلایشهای خوراکی به دست آمده تنها در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی میسر هستند که با مجموع این اقدامات سلامت این دسته از فرآوردههای خام دامی تضمین شده و در نهایت سلامت آحاد جامعه حاصل میشود.
دکتر سلطانی تأکید کرد: دامپزشکی دست رسانههای جمعی را برای اطلاعرسانی بیشتر و گستردهتر در این خصوص میفشارد و امیدواریم که این رسانهها در اعتلای بهداشت عمومی و فرهنگ سازی، گامی بسیار بزرگ برداند.
نظر دهید