ستاد استانی نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژۀ ایام نوروز 99 تشکیل جلسه داد
ادارهکل دامپزشکی استان، با رعایت شرایط ویژه و مناسب بهداشتی – قرنطینهای میزبان اعضای این ستاد بود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، جلسۀ ستاد استانی نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژۀ ایام نوروز 99 به ریاست مدیرکل دامپزشکی استان و با رعایت شرایط ویژه و مناسب بهداشتی – قرنطینهای تشکیل شد.
در این جلسه نمایندگان تامالاختیار معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، معاونت بهداشتی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، فرماندهی نیروی انتظامی، سازمان جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان، صدا و سیمای مرکز استان، جمعی از رؤسا و کارشناسان ستادی ادارهکل دامپزشکی استان و رؤسای شبکههای دامپزشکی شهرستانهای تابعه حضور داشتند.
مدیرکل دامپزشکی استان ضمن خوشامدگویی به حاضرین در جلسه، به اهمیت و جایگاه فرآوردههای خام دامی (انواع گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شیر، عسل و ...) در تغذیه و سلامت آحاد جامعه اشاره کرد.
دکتر حسینعلی سلطانی افزود: کیفیت نظارتهای بهداشتی بر زیرساختهای دامپزشکی نسبت به کمیت آنها دارای اهمیت و ضرورت خاصی است و اولویت کاری امسال مجموعۀ دامپزشکی استان، فرهنگ سازی، اطلاعرسانی و آموزشهای عمومی در راستای ارتقای کیفیت نظارتهای بهداشتی دامپزشکی (در قالب اکیپ های ثابت و سیار) است.
وی با اشاره به شیوع بیماری ناشی از کروناویروس جدید (کووید-19) در سطح استان و کشور، تصریح کرد: طبق آخرین گزارشهای سازمان جهانی بهداشت دام (OIE)، ابتلای دام به این ویروس تاکنون گزارش و اثبات نشده اما احتمال انتقال مکانیکی از طریق انواع دام زنده و فرآوردههای خام دامی، مانند سایر عوامل محیطی وجود دارد، بنابراین نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در سال جاری دارای اهمیت خاص و ویژهای است.
در این جلسه اعضای حاضر در حوزۀ کاری خود، با محوریت انواع دام زنده و فرآوردههای خام دامی به بحث و تبادل نظر پرداختند که برخی از مصوبات این جلسه به شرح زیر جهت اجرا ابلاغ شد:
-مصوب شد همۀ ارگانها، سازمانها، دستگاههای اجرایی، تشکلها و ... مربوطه، ضمن آمادگی کامل در قالب اکیپهای مجزا یا مشترک، نظارتهای لازم را در این خصوص انجام دهند.
-خودداری از هرگونه قطعهبندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیۀ جوجه كباب و شنیسل، طعمدار نمودن و ... در مراكز عرضه فرآوردههای خام دامی، واحدهای صنفی، به دلیل احتمال انتقال عوامل بیماری زا و آلودگیهای متقاطع مورد تأیید و تأكید قرار گرفت.
- مقرر شد مراكز عرضۀ فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی، فرآوردههای مذكور را به صورت بستهبندی شده در كشتارگاههای صنعتی و یا مراكز قطعهبندی و بستهبندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهرهبرداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراكز بستهبندی وابسته به فروشگاههای زنجیره ای (صرفاً جهت عرضه در همان مركز) تهیه و عرضه نمایند.
-مقرر شد حساسیت و افزایش نظارتهای بهداشتی در این خصوص تا اطلاع ثانوی و اعلام وضعیت عادی از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه پیدا کند.
-بر عرضۀ ماهی به صورت بستهبندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی مجاز تأکید شد.
-مقرر شد در مراكز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی، از فرآوری و طعمدارکردن گوشت قرمز خودداری نموده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی و ضدعفونی وسایل و تجهیزات (قبل و بعد از چرخ کردن) صورت گیرد.
-مقرر شد فرهنگسازی، آموزشها و اطلاعرسانی عمومی، ترویج مصرف محصولات بهداشتی، شناسنامهدار و بستهبندی شده در دستور کار رسانۀ ملی، جراید و دیگر ارگانها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی قرار گیرد.
-بر نظارتها و کنترلهای بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی) در اماکن دامی (دام، طیور، آبزیان و ...) و مراکز تولید، بستهبندی (تمامی صنایع وابسته به دام) و مراکز عرضۀ فرآوردههای خام دامی ( همۀ واحدهای صنفی) توصیه و تأکید شد.
-جلوگیری و برخورد با عرضۀ فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان و خودروهای سیار و کنار جادهای در دستور کار جدی تمامی اعضای دولتی و غیردولتی مربوطه قرار گیرد.
-مقرر شد در راستای اهداف ستاد نظارت فرآوردههای خام دامی ویژۀ ایام نوروز و همچنین شرایط ویژۀ حادث شدۀ ناشی از بیماری کروناویروس در جمعیت انسانی، از کشتار غیرمجاز انواع دام (دام سبک، سنگین و انواع طیور و ...) در سطح استان جلوگیری به عمل آمده و با متخلفین، برخورد قضایی (پلمپ واحد صنفی متخلف) صورت میگیرد.
- مقرر شد تمامی اعضای ستاد و ارگانهای مرتبط، جهت مقابله با انواع عوامل بیماریزا مانند کروناویروس جدید (کووید-19) نسبت به اطلاعرسانی و نظارت لازم بر رعایت مستمر همۀ ضوابط بهداشت فردی، محیطی در فرآیند تولید، واحدها، مراکز و صنایع مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.
نظر دهید