در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان:
جلسۀ ساماندهی مراکز تکثیر، تفریخ و فرآیندهای اجرایی واردات تخم چشمزده برگزار شد
جلسۀ ساماندهی مراکز تکثیر و تفریخ به ریاست مدیرکل دامپزشکی استان تشکیل و دستورالعملهای مربوطه مورد بررسی قرار گرفت
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیرکل دامپزشکی استان اظهار داشت: کلیۀ مراحل اجرایی ورود تخم چشمزده از زمان ورود تا خروج بچه ماهی در مراکز تکثیر و تفریخ باید بر اساس دستورالعملهای مربوطه انجام شود.
دکتر سلطانی ادامه داد: در زمان ارائۀ درخواست ورود تخم چشمزده از طرف هریک از مراکز تکثیر یا تفریخ، باید اعتبار پروانۀ بهداشتی، ظرفیت مزرعه، ظرفیت آنی و سایر شرایط ورود تخم چشمزده، بررسی شود و در صورت عدم وجود نواقص، درخواست فرد متقاضی ارسال شود.
وی گفت: با توجه به لزوم انجام نظارت بر تمامی مراحل فک پلمب، ضدعفونی تخمها، همدمایی، خواباندن و قرار دادن تخمهای چشمزده در سینیها و معدومسازی بهداشتی جعبههای حمل می بایست این نظارت توسط بخش دولتی انجام و مستندات مربوطه تهیه شوند.
دکتر سلطانی به اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی در مزارع تفریخ و پرورش اشاره کرد و افزود: طبق دستورالعملهای سازمان دامپزشکی، مراکز تفریخ ماهیان سردابی ملزم به ضدعفونی آب ورودی و خروجی مرکز خود هستند بنابراین نصب دستگاههای ضدعفونی کنندۀ مناسب و کاربردی برای این مراکز اطلاعرسانی شده و پیگیریهای لازم انجام شود و در صورت عدم رعایت این موضوع، پذیرش درخواست واردات تخم چشمزده امکانپذیر نمیباشد.
در ادامۀ جلسه، مسئولین شبکههای دامپزشکی حاضر در جلسه، مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل ضمن بیان نظرات و دیدگاههای خود به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نکتههای قابل ذکر این که، تخم چشم زده ماهی، به تخم ماهی قزلآلا اطلاق میشود که در آن جنین تشکیل شده و چشمهای جنین به صورت کاملاً مشخص و به صورت لکه سیاه در زمینۀ نارنجی رنگ تخم، قابل مشاهده است و مراکز تفریخ، مزارعی هستند که با نگهداری و پرورش تخم ماهی، بچه ماهی تولید میکنند.
نظر دهید