جلسۀ بررسی طرح ملی واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در محل فرمانداری شهرستان کیار برگزار شد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، معاون فرماندار این شهرستان، بخشدار، شهردار شهر شلمزار و جمعی دهیاران این شهرستان در این جلسه حضور داشتند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار با اشاره به ماهیت عامل این بیماری اظهار داشت: عامل این بیماری یک ویروس است که سبب بروز بیماری در طیور صنعتی و سنتی میشود و در جمعیت حساس طیور، با واگیری بالا و تلفات سنگین همراه میشود.
مجید علائی گفت: ویروس عامل این بیماری، نسبت به شرایط محیطی نسبتاً مقاوم بوده و در مدفوع پرندگان یا در لاشۀ طیور آلوده و بیمار، تا مدتها باقی میماند. از طرفی در هوای سرد نیز، مدت مدیدی به صورت عفونی در محیط ماندگار است.
وی افزود: نام ویروس و بیماری نیوکاسل به این دلیل انتخاب شده است که برای اولین بار، عامل این بیماری در سال 1926 میلادی در نیوکاسل انگلستان شناسایی شده و به همین دلیل ویروس و بیماری به این نام شناخته میشوند.
علائی بیان داشت: ویروس عامل این بیماری از طریق ارتباط مستقیم، از راه هوا، آب، دان و وسایل آلوده، منتقل میشود و حتی جوندگان، سوسکها و مگسها، میتوانند به صورت ناقل مکانیکی، ویروس عامل بیماری را به مناطق دیگر برده و باعث انتشار بیماری شوند.
وی ادامه داد: این بیماری به شکل سیستمک یا عمومی در بدن پرندگان حساس ظهور پیدا میکند و علایم بالینی تنفسی، گوارشی و عصبی مانند ریزش ترشحات از چشم و بینی، تورم سینوسها، تنگی نفس، اسهال آبکی، بیاشتهایی، چرخش سر و گردن، فلجی بالها و پاها، کاهش یا قطع تولید تخم، بد شکلی و اختلال رنگ تخمها و ... را در پرندگان بیمار، به همراه دارد.
مجید علائی تصریح کرد: به دلیل ماهیت ویروسی بودن عامل بیماری، درمان قطعی وجود ندارد و تنها درمان علامتی و حمایتی انجام میشود و بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری انجام به موقع واکسیناسیون طیور حساس است.
علائی گفت: در طرح ملی واکسیناسیون طیور روستایی علیه این بیماری، واکسن آشامیدنی استفاده خواهد شد که این نوع واکسن نسبت به تغییرات دمای محیطی مقاوم بوده و میتواند از راه گوارشی ایمنی لازم را در بدن جمعیت طیور مورد نظر ایجاد کند.
نظر دهید