• 1397/12/06 - 13:37
  • تعداد بازدید : 1566
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اعضای اکیپ‌های نظارت بهداشتی دامپزشکی در اداره کل دامپزشکی استان گرد هم آمدند

نشست اعضای اکیپ‌های نظارت بهداشتی ویژه ایام نوروز، در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان تشکیل شد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، در این نشست کلیۀ کارشناسان اداره کل دامپزشکی و شبکه های تابعه که مرتبط با امور نظارت بهداشتی بودند حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیر کل دامپزشکی استان با مهم دانستن نظارت بهداشتی بر مواد خام دامی در تمام طول سال اظهار داشت: در روزهایی مانند نوروز مصرف مواد خام دامی افزایش بیشتری داشته که نظارت های بیشتری را لازم خواهد داشت.

وی افزود: کارشناسان مربوطه علاوه بر افزایش کمیت نظارت ها می بایست کیفیت نظارت ها را نیز افزایش دهند و برخورد قانونی لازم را با متخلفین این حوزه انجام دهند چراکه اعتماد جامعه به سلامت و امنیت مواد غذایی در گرو فعالیت مناسب و صحیح اکیپ های نظارت بهداشتی است.

در ادامه حجت الاسلام و المسلین حسینی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان، اظهار داشت: همانگونه که سلامت و بهداشتی بودن یک ماده غذایی اهمیت دارد؛ بحث حلال نیز به همان میزان دارای اهمیت است.

وی گفت: نظارت های بهداشتی در کشتارگاه های دام و طیور در کنار نظارت های شرعی ملاک تأمین سلامت و امنیت مواد غذایی است و در خصوص مواد غذایی دیگر –مانند آبزیان- بحث حلال بودن آن دارای اهمیت ویژه ای است که لازمۀ آن همکاری همه جانبۀ ناظران بهداشتی با ناظران شرعی را می طلبد.

سپس دکتر حسین صالحی، سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان، با اشاره به حساس بودن این دورۀ زمانی و اهمیت تشدید نظارت های بهداشتی اظهار داشت: باید به این جهت حرکت کنیم که نحوۀ نظارت های بهداشتی به صورت یکسان در تمامی شهرستان های استان انجام شود.

در ادامه دکتر اردشیر گنجی، کارشناس ادارۀ نظارت بر بهداشت عمومی  و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان با بیان نکاتی در خصوص نحوۀ قضاوت های بهداشتی اظهار داشت: توجه به برچسب (لیبل) دام های کشتار شده مهم است اما ناظران بهداشتی موظف هستند تا وضعیت لاشه ها را از نظر ارگانولپتیکی مجدداً  بررسی کنند.

گنجی، افزود: مشکلات بهداشتی یک مادۀ غذایی در زمان های تولید، بسته بندی، نگهداری، فرآوری، توزیع و حتی نحوۀ مصرف می تواند به وجود آیند که مهم ترین علت آن، عدم اطلاع و علم کافی در این موارد است. بنابراین توصیه می شود تا کارشناسان بهداشت علاوه بر انجام وظیفۀ کارشناسی خود، آموزش چهره به چهره را فراموش نکنند.

سپس دکتر معصومه حیدری، کارشناس اداره کل دامپزشکی استان به بیان نکات بهداشتی آبزیان (شامل انواع ماهی، میگو و دیگر جانوران حلال گوشت آبزی)، شیر و تخم مرغ پرداخت.

در ادامه، کلیۀ حاضرین در این نشست، با مراجعه به یکی از واحدهای بسته بندی و عرضۀ محصولات دامی، به صورت عملی با نحوۀ انجام نظارت بهداشتی در این نوع واحدها بیشتر آشنا شدند.


 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6844
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه